2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF
Tejfölös gombaleves

Tejfölös gombaleves

Tejfölös gombalevesHozzávalók:
25 dkg csiperkegomba
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 közepes vöröshagyma
petrezselyem
őrölt bors

Elkészítés:

A megtisztított   gombát vágjuk vékony szeletekre, a sárgarépát és a fehérrépát pedig kockázzuk fel. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát fonnyasszuk meg a forró olajon, majd adjuk hozzá a zöldségeket és a finomra vágott petrezselymet. Ha zöldségek kissé megpirultak, öntsünk hozzá 1-1,5 liter vizet, sózzuk és borsozzuk. Amikor a leves megfőtt, tésztát is tehetünk bel, majd a lisztből és a  tejfölből készített habarással sűrítsük be.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…
Korhely halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika citrom, tejföl, babérlevé…

További cikkek