2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
Szilvalekváros hájas tészta

Szilvalekváros hájas tészta

Szilvalekváros hájas tésztaHozzávalók:

1500 g háj,

5 g só,

700 g liszt,

2 dl bor,

2 db tojás sárgája,

200 g szilvalekvár;

 

Elkészítés:

A 25 dkg lisztet 5 evőkanál borral, és a darált hájjal összegyúrjuk, és hideg helyre tesszük. A megmaradt lisztet a tojások sárgájával, a sóval, a cukorral és a maradék borral rétestészta keménységűre összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Negyedórát pihentetjük, utána kinyújtjuk, és a háj negyedével megkenjük, összehajtjuk, és fél órát pihentetjük, majd újra kinyújtjuk, és hájjal megkenjük. Ismét fél órát pihen, majd újra nyújtjuk, és a maradék hájat belekenjük. Félórát pihen, majd kinyújtjuk . Ezután kocka alakúra vágjuk, szilvalekvárt teszünk bele, és ráhajtjuk a tetejét a tésztának. A szilvalekvár azért ajánlott, mert segíti az emésztést, és  ennek a süteménynek a tésztája bizony nem könnyű. Zsírozott  tepsibe tesszük, és lassan sütjük. Napokig fogyasztható.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kókusz tekercs
Kókusz tekercs Egy rúdhoz: 20 dkg darált keksz 15 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor 1/2 dl rum 2 merőkanál kávé Krém: 7 dkg vaj 10 dkg…
Boszorkány máglya
Boszorkány máglya hozzávalók: Hozzávalók: – 16 db babapiskóta – 3 dl tej – ízlés szerint vanília cukor és porcukor – 25 dkg gesztenye massza –…

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…