2022. 05. 21. szombat

Konstantin
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF
Vagdalt, csőben sült kelbimbóval és kukoricás barnarizzsel

Vagdalt, csőben sült kelbimbóval és kukoricás barnarizzsel

Vagdalt, csőben sült kelbimbóval és kukoricás barnarizzselHozzávalók:

1 kg kelbimbó(friss vagy mirelit)

4 tojás

kb 2 dl tejföl

bors

1 evőkanál ételízesítő /csak natúr, só nélküli Vega-mix/

vaj

egy kanál liszt

2dl tej

Tetejére:

sajt

A kelbimbókat mosás-tisztítás után (mirelit-nél nem szükséges) enyhén sós-ecetes vízben félpuhára főzzük. Majd hideg vízben leöblítjük, és félbevágjuk őket. Készítünk a vajból a lisztből és a tejből egy fehérmártást. Ehhez tesszük a felvert tojásokat, hozzákeverjük a tejfölt, ízesítésül az ételízesítőt és némi borsot szórunk bele.

Kiolajozott hőállótálba egy sor kelbimbóra tojásos-tejfölös keverék fele, majd újabb adag kelbimbóra végén szépen meglocsolgatva a maradék tojásos-tejfölös mártással.

A tetejére ízlés szerint tehetünk reszelt sajtot. Szép világos barnára sütjük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Brassói aprópecsenye
Hozzávalók: 1 kg sertés szűzpecsenye vagy sovány comb, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg hagyma, 4 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál morzsolt…
Görögös csirkecomb
Hozzávalók: 8 szép csirkecomb, olaj, zöldpaprika, paradicsom, hagyma, oliva bogyó, fűszerek: só, bazsalikom egy deci fehér bor Elké…

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum