2022. 12. 2. péntek

Melinda, Vivien
1 EUR 410 HUF
1 GBP 478 HUF
Vagdalt, csőben sült kelbimbóval és kukoricás barnarizzsel

Vagdalt, csőben sült kelbimbóval és kukoricás barnarizzsel

Vagdalt, csőben sült kelbimbóval és kukoricás barnarizzselHozzávalók:

1 kg kelbimbó(friss vagy mirelit)

4 tojás

kb 2 dl tejföl

bors

1 evőkanál ételízesítő /csak natúr, só nélküli Vega-mix/

vaj

egy kanál liszt

2dl tej

Tetejére:

sajt

A kelbimbókat mosás-tisztítás után (mirelit-nél nem szükséges) enyhén sós-ecetes vízben félpuhára főzzük. Majd hideg vízben leöblítjük, és félbevágjuk őket. Készítünk a vajból a lisztből és a tejből egy fehérmártást. Ehhez tesszük a felvert tojásokat, hozzákeverjük a tejfölt, ízesítésül az ételízesítőt és némi borsot szórunk bele.

Kiolajozott hőállótálba egy sor kelbimbóra tojásos-tejfölös keverék fele, majd újabb adag kelbimbóra végén szépen meglocsolgatva a maradék tojásos-tejfölös mártással.

A tetejére ízlés szerint tehetünk reszelt sajtot. Szép világos barnára sütjük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…
Vadas hús zsemlegombóccal
Hozzávalók: vegyes leveszöldség (répa, zöldség, karalábé, zeller) 1 nagy fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 kg sertéshús vagy marhahús 4+2 evőkan…
Pásztor pite
Hozzávalók: 4 lilahagyma 4 sárgarépa 50 dkg darált hús 50 g vaj 2-3 babérlevél kakukkfű őrölt bors só 1-2 ek paradicsom…

További cikkek