2024. 03. 4. hétfő

Kázmér
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
Vagdalt, csőben sült kelbimbóval és kukoricás barnarizzsel

Vagdalt, csőben sült kelbimbóval és kukoricás barnarizzsel

Vagdalt, csőben sült kelbimbóval és kukoricás barnarizzselHozzávalók:

1 kg kelbimbó(friss vagy mirelit)

4 tojás

kb 2 dl tejföl

bors

1 evőkanál ételízesítő /csak natúr, só nélküli Vega-mix/

vaj

egy kanál liszt

2dl tej

Tetejére:

sajt

A kelbimbókat mosás-tisztítás után (mirelit-nél nem szükséges) enyhén sós-ecetes vízben félpuhára főzzük. Majd hideg vízben leöblítjük, és félbevágjuk őket. Készítünk a vajból a lisztből és a tejből egy fehérmártást. Ehhez tesszük a felvert tojásokat, hozzákeverjük a tejfölt, ízesítésül az ételízesítőt és némi borsot szórunk bele.

Kiolajozott hőállótálba egy sor kelbimbóra tojásos-tejfölös keverék fele, majd újabb adag kelbimbóra végén szépen meglocsolgatva a maradék tojásos-tejfölös mártással.

A tetejére ízlés szerint tehetünk reszelt sajtot. Szép világos barnára sütjük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hadüzenet összefogással
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023 nyarán alakított munkacsoportot az illegális dohánykereskedelemmel szemben. A legújabb intézkedés részeként a …