2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Főételek
  • »
  • Tüzes csirkeleves (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Tüzes csirkeleves (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Hozzávalók (10 főre):

*1 konyhakész csirke (1,5 kg)

*50 dkg marhacsont

*50 dkg sárgarépa

*50 dkg karalábé

*40 dkg póréhagyma

 

*50 dkg paradicsom

*2 dl házi paradicsomlé

*1 kis doboz csemege kukorica (425 ml)

*1 csomó leveszöldség

*1 babérlevél

*1 cseresznyepaprika

*1 teáskanál szemes bors, só

 

A konyhakész csirkét és a marhacsontot megmossuk, majd a marhacsontot a bogrács aljára, a csirkét pedig fölé helyezzük. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt leveszöldséget és felöntjük kb. 4 liter vízzel. Babérlevéllel, a szemes borssal, sóval ízesítjük, majd kis lángon kb. egy és fél órát főzzük. A karalábét, a póréhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A megfőtt csirkét kivesszük a levesből, bőrét lenyúzzuk, húsát kicsontozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. A levest leszűrjük, felöntjük a paradicsomlével hozzáadjuk a nyers zöldségeket és a cseresznyepaprikát és még további 20 percig főzzük. Beletesszük a feldarabolt paradicsomot, a lecsöpögtetett kukoricát és a csirkehúst, majd összemelegítjük. Ízlés szerint sóval ízesítjük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Hozzávalók a sajttal sült brokkolihoz: 50 dekányi brokkoli 3 tojás 15 dkg füstölt sajt a besamel mártáshoz: 5 dkg vaj 5 dkg liszt 3 dl tej 1…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum