2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF
Töltött csirkecomb sült töltikével

Töltött csirkecomb sült töltikével

Töltött csirkecomb sült töltikévelHozzávalók

6 db közepes csirkecomb

1 csomag petrezselyemzöld,

4 db. tojás,

3 db. zsemle,

20 dkg csirkemáj,

25 dkg gomba

2 nagy fej hagyma

½ dl száraz fehérbor,

só, bors, őrölt pirospaprika, majoranna,

 

Elkészítés:

A csirkecombokat jól megmossuk,a bőrét, ahol tudjuk, elválasztjuk a húsától úgy hogy szét ne szakadjon. Jól besózzuk. Ezután elkészítjük a tölteléket.

Töltelék:

A zsemléket langyos vízben megáztatjuk. A petrezselymet apróra vágjuk. A zsömléket kicsavarjuk. Két nagy fej vöröshagymát apróra vágunk és olajban megdinszteljük. Hozzákeverjük a zsömléket, a tojásokat, az elkapart csirkemájat és az apróra vágott gombát. Ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, Jól elkeverjük. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a csirkecombokat a leválasztott bőre alatt. Majorannával bedörzsöljük a combokat, majd egy kanál olajat öntünk a tepsibe, s a száraz fehérbort. Alufóliával lefedjük, és sütőbe tesszük. Amikor már megpuhult a hús levesszük az alufóliát, s szép pirosra sütjük.

A megmaradt tölteléket kanállal beleszaggatjuk a zsíradékba, megsütjük, s kiváló köretet kapunk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek