2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF
Rakott karfiol

Rakott karfiol

Rakott karfiolHozzávalók:

40dkg darált sertés comb
Egy kisebb fej hagyma, egy nagyobb fej karfiol
15 dkg margarin, só, bors, őrölt pirospaprika, zsemlemorzsa 4 dl tejföl


Elkészítés:

A karfiolt jól megmossuk, forró vízben nagyon rövid ideig főzzük. Vigyázzunk, kemény maradjon, nehogy elpuhuljon! Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk.

Töltelék:

A hagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, pirospaprikával meghintjük, és beletesszük a darált sertéscombot. Megsózzuk, és fedő alatt félpuhára pároljuk. Hagyjuk kihűlni. Tűzálló tálat ,tepsit margarinnal kikenünk, rárétegezzük a karfioldarabok felét, sózzuk, zsemlemorzsával meghintjük, és rátesszük a darált sertéshúsból készített pörköltöt a zaftjával együtt. Rárétegezzük a karfiol másik felét, sózzuk, prézlivel megszórjuk, rátesszük kisebb darabokban a maradék margarint, és alufóliával lefedve közepes lángra, sütőbe tesszük.

Kb. fél óra múlva kivesszük, a tejfölt a tetején elsimítjuk, és alufólia nélkül még kb. fel órát sütjük. Addig kell sütni, amíg a karfiol megpuhul, és a tejföl a tetején kicsit megpirul.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek