2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
Rakott káposzta rizzsel

Rakott káposzta rizzsel

Rakott káposzta rizzselHozzávalók:

500 g da­rált ser­tés­hús,
1 kg hordós­ká­posz­ta,
100 g füs­tölt sza­lon­na,
1 fej vö­rös­hagy­ma,
1 te­ás­ka­nál é­des­ne­mes pap­ri­ka,
pa­ra­di­csom,
zöld­pap­ri­ka,
100 g rizs,
fok­hagy­ma,
2 dl tej­föl,
só, bors, babérlevél,
½ dl fehér bor

Elkészítés:
A darált sertéshúst, a paprikát, a paradicsomot, és a rizst beletesszük a szalonnazsíron üvegesre dinsztelt hagymára és megfőzzük.
A füs­tölt sza­lon­nát vág­juk ap­ró koc­kák­ra, ez kerül a Római tál aljára, s rá ré­te­ge­sen rak­juk a ká­posz­ta fe­lét, bele egy babérlevelet,u­tá­na a húsos rizst. Ráöntjük a fél deci fehér bort, hogy abban párolódjon. A leg­felső ré­teg is­mét ká­posz­ta le­gyen. Tej­föl­lel a tetején süssük készre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek