2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Menü: Csípős kacsaszárnyak, grillezett padlizsánnal

Hozzávalók 4 fő részére

 

16 kacsa szárny , 2 ek citromlé , 250 ml chili szósz , 4 ek méz , 4 ek chili paprika , só , bors , 2 gerezd zúzott fokhagyma

 

Elkészítés

Citromlevet keverjük össze mézzel és chili szósszal, fokhagymával és finomra vágjuk, a chili paprika (ha nem nagyon csípős, távolítsa el a magokat a ), sózzuk, borsozzuk. A csirke szárnyakat páclével locsold meg és 1 napra tedd a hűtőbe pácolódni . Grillen süsd pirosra mindkét oldalát .

Grillezett Padlizsán

Hozzávalók 4 fő részére

2 közepes padlizsán ,2 mozzarella , 20 dkg sonka , 1 cs bazsalikom , A mártáshoz: 1 konzerv hámozott paradicsom , cukor , só , bors , cayenne bors

Elkészítés

A padlizsánt vágd hosszában 0,5 cm vastag szeletekre, és sózzuk meg . 10 perc után, a folyadékot töröljük le a padlizsánról .Grillezzük enyhén barnára , majd tegyünk egy szeletet sonkát rá és tekerjük fel .A tetejére helyezzünk egy szelet mozzarellát és fogpiszkálóval szúrjuk át . A mártáshoz a paradicsomokat nyomjuk szét villával , tegyük egy lábasba . Majd fűszerezzük és forraljuk fel . és locsoljuk meg vele a padlizsán tekercseket . Apróra vágott bazsalikommal tálaljuk .

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek