2024. 02. 24. szombat

Szökőnap
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Rendkívüli költségvetési bizottsági ülést és Varga Mihály pénzügyminiszter meghallgatását kezdeményezzük a rekordmértékű infláció miatt

DK: Rendkívüli költségvetési bizottsági ülést és Varga Mihály pénzügyminiszter meghallgatását kezdeményezzük a rekordmértékű infláció miatt

Újabb elkeserítő napra ébredtek ma magyar családok százezrei: még a legrosszabb várakozásoknál is magasabbra nőtt az infláció, októberben átlagosan 6,5%-al emelkedtek a fogyasztói árak.

Ez kilenc éves csúcsot jelent, utoljára 2012-ben volt ilyen magas az infláció. Mára már nem kérdés: a rekordmagas árnövekedés az orbáni gazdaságpolitika teljes csődjét mutatja. Tisztességes magyarok kerülnek napról-napra nehezebb helyzetbe, a tisztes megélhetés mára szinte megoldhatatlan feladattá vált.

A Demokratikus Koalíció azonnali és hatékony beavatkozást követel az Orbán-kormánytól. Itt az ideje, hogy a kormány korrigáljon az elfuserált gazdaságpolitikáján, és ne hagyja a szakadék szélén a tisztességes magyar embereket. Ezért kezdeményezzük azonnali hatállyal a Költségvetési Bizottság összehívását, ahol végre valódi válaszokat és megoldásokat várunk Varga Mihály pénzügyminisztertől. Ideje beismerni: Orbánék gazdaságpolitikája csúfosan elbukott. Rendkívüli helyzetbe kerültünk, ahol rendkívüli megoldások szükségesek a pancserkormányzás helyett. Ezt követeljük a pénzügyminisztertől és a kormánytól is!

Varju László 

A Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek