2022. 06. 29. szerda

Péter, Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: az izraeli védelmi miniszterhez fordulunk Pegasus-ügyben

DK: az izraeli védelmi miniszterhez fordulunk Pegasus-ügyben

Múlt héten derült ki a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság ülése után, hogy a hosszas tagadás és hazudozás ellenére a magyar kormány valóban ügyfele volt az NSO-nak, amely cég a Pegasus kémszoftver kifejlesztője.

A beismerés után a Demokratikus Koalíció Beni Ganchoz, az izraeli kormány védelmi miniszteréhez fordul. Jelen tudásunk szerint ugyanis az NSO csak miniszteri engedéllyel adhatja el a kémszoftvert külföldre. Amennyiben ez valóban így van, akkor Izrael Állam emberi jogok és polgári szabadságjogok iránt elkötelezett kormánya sem hallgathat tovább az ügyben.

A Demokratikus Koalíció továbbra is elfogadhatatlannak tartja, hogy az Orbán-kormány pusztán azért hallgat le ártatlan civileket, újságírókat, politikusokat és a NER velejéig romlott rendszerétől független üzletembereket, mert azok nem értenek egyet a kormánnyal. Ezért a DK tudni szeretné, hogy milyen lépéseket tervez az izraeli kormány az általuk ellenőrzött Pegasus kémszoftver jogellenes felhasználása kapcsán? Legyen világos: sem külföldön, sem itthon nem maradhat következmények nélkül Orbán beteges üldözési mániája, amellyel ártatlan magyarok szabadságjogait korlátozza!

dr. Vadai Ágnes 

A DK frakcióvezető-helyettese, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnöke 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum