2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: az izraeli védelmi miniszterhez fordulunk Pegasus-ügyben

DK: az izraeli védelmi miniszterhez fordulunk Pegasus-ügyben

Múlt héten derült ki a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság ülése után, hogy a hosszas tagadás és hazudozás ellenére a magyar kormány valóban ügyfele volt az NSO-nak, amely cég a Pegasus kémszoftver kifejlesztője.

A beismerés után a Demokratikus Koalíció Beni Ganchoz, az izraeli kormány védelmi miniszteréhez fordul. Jelen tudásunk szerint ugyanis az NSO csak miniszteri engedéllyel adhatja el a kémszoftvert külföldre. Amennyiben ez valóban így van, akkor Izrael Állam emberi jogok és polgári szabadságjogok iránt elkötelezett kormánya sem hallgathat tovább az ügyben.

A Demokratikus Koalíció továbbra is elfogadhatatlannak tartja, hogy az Orbán-kormány pusztán azért hallgat le ártatlan civileket, újságírókat, politikusokat és a NER velejéig romlott rendszerétől független üzletembereket, mert azok nem értenek egyet a kormánnyal. Ezért a DK tudni szeretné, hogy milyen lépéseket tervez az izraeli kormány az általuk ellenőrzött Pegasus kémszoftver jogellenes felhasználása kapcsán? Legyen világos: sem külföldön, sem itthon nem maradhat következmények nélkül Orbán beteges üldözési mániája, amellyel ártatlan magyarok szabadságjogait korlátozza!

dr. Vadai Ágnes 

A DK frakcióvezető-helyettese, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnöke 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem megfelelő orvostechnikai eszközök behozatalát hiúsította meg, ezzel védve a hazai piacot az állampolgárok életé…