2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF
Baconos hústekercs

Baconos hústekercs

Baconos hústekercshozzávalók
•    600 g darált sertéshús, de pulykamellből is készület
•    2 fej vöröshagyma
•    6 fej gomba
•    mozzarella sajt
•    2 tojás
•    1 csokor petrezselyem
•    só, bors
•    16 szelet bacon szalonna
•    vaj
•    olívaolaj


elkészítés

 

1.    A húshoz hozzátesszük az apróra vágott vöröshagymát amelyet olívaolajon megpároltunk, és a megtisztított, szintén apró kockákra vágott gombát, a petrezselymet, és a tojást. Sóval, borssal ízesítjük.

2.    Az alufóliát puha vajjal bekenjük. Hosszanti irányban elkezdjük a baconszeleteket egymás mellé, a vajas fóliára lefektetni. Fedjék egymást, ne legyen hézag közöttük. Ha már kb. 8-10 szeletet lefektettünk egymás mellé, a fólia széléhez kell érnünk.

3.    Ezután a tölteléket egyenletesen elosztjuk, és szétsimítjuk a baconszeleteken, majd a közepén mintegy csíkot alkotva, belenyomkodjuk a húsos masszába a mozzarella golyókat.

4.    A fólia segítségével az egészet feltekerjük, egy hengert kapunk, jól beletekerjük az alufóliába, és megsütjük a sütőrácson.

5.     Majd kivesszük a tekercset a sütőből, kibugyoláljuk az alufóliából, és a tepsire helyezzük, visszatoljuk a sütőbe, megpirítjuk.

Köretként rizibizit, vagy kölest kínálunk hozzá.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek