2024. 04. 28. vasárnap

Valéria
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Szélvédő repesztő tojás

A rendőrség nem dobálózik a szavakkal, amikor minduntalan felhívja a figyelmet arra, hogy minden az útestre dobott tárgy veszélyezteti a közlekedés biztonságát, és súlyosabb esetben tragédiákhoz is vezethetnek.

Tojás, kő, sörösüveg a közlekedés biztonságát veszélyeztető eszközök A Miskolci Rendőrkapitányság két esetben folytat eljárást közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt. Egy miskolci kisfiú még vasárnap délután egy kisebb méretű kővel dobott meg egy tömegközlekedésre szolgáló autóbuszt. A jármű úgynevezett jobb kettes ablaküvege berepedt, személyi sérülés nem történt. A másik esetben egy miskolci családi ház udvaráról érkező tojás repesztett szélvédőt. Az Andrássy úton haladó személygépkocsi vezetőjének lélekjelenlétén múlott, hogy nem történt komolyabb tragédia a berepedt szélvédő miatt. A fiatalkorú tojásdobáló fiú tettével veszélyeztette a közlekedés biztonságát. Személyi sérülés ezúttal sem történt.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság az előzőkhöz hasonló ügyben indított eljárást. Az elmúlt hét végén Rudabányán keresztül haladó személygépkocsi vezetője egyszer csak arra lett figyelmes, hogy közúton szabályosan haladó autója felé egy itallal telt sörösüveg repül. A sofőr jó reakcióidejének tudható be, hogy ezúttal sem történt személyi sérülés. A rendőrség ebben az ügyben is vizsgálja a bűntett körülményeit.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén ez év első felében 88 közlekedés biztonsága elleni bűntettben jártak el a rendőrök, míg 2008. hasonló időszakában, 126 esetben.

Információs háttér – (Büntető törvénykönyv):

A közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény „Aki közlekedési útvonal, jármű, üzemi berendezés vagy ezek tartozéka megrongálásával vagy megsemmisítésével, akadály létesítésével, közlekedési jelzés eltávolításával vagy megváltoztatásával, megtévesztő jelzéssel, közlekedő jármű vezetője ellen erőszak vagy fenyegetés alkalmazásával avagy más, hasonló módon a vasúti, légi, vízi vagy közúti közlekedés biztonságát veszélyezteti, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

A Rendőrkapitányságok tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …

További cikkek