2024. 05. 14. kedd

Bonifác
1 EUR 387 HUF
1 GBP 450 HUF

Buszsofőr találta majd tálalta garázdák

Szokatlan dolgot láthattak a járókelők és a szolgálatban lévő rendőrök az Ózdi Rendőrkapitányság előtti körforgalomban hétfőn este.

Szokásos menetirányát elhagyva, dudálva érkezett meg egy helyi járatú busz kevéssel háromnegyed tíz előtt az Ózdi Rendőrkapitányság elé. A buszsofőr azért választotta a rendőrség értesítésének ezen rendhagyó módját, hogy azonnali rendőri segítséget kérhessen a buszon utazó garázda személyekkel szemben, telefonálásra ugyanis már nem maradt volna ideje.

A kapitányság főbejárata elé érkező autóbuszhoz siető rendőrök jelenlétében is tovább folytatta garázda cselekményét az egyik utas. Kiabált, szidta a közelben tartózkodókat, mely másokban megbotránkozást, riadalmat keltett. Cselekményét a rendőri felszólítás ellenére sem hagyta abba, így a rendőrök elő állították őt.

Az ügyben végzett adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy a kis csoport egyik rokonuk megszületését ünnepelve azon a véleményen volt, hogy ilyen örömteli alkalomkor nem szükséges jegyet váltaniuk. A menetrend szerint közlekedő busz úgymond szívesen elviszi őket a kórházig. A buszsofőr azonban közölte velük, hogy jegyet kell váltaniuk, amennyiben pedig erre nem hajlandóak, úgy nem utazhatnak, a buszról le kell szállniuk.

Ezt meghallva egyikük ordítani kezdett és fenyegetni kezdte a buszsofőrt, aki ekkor a busz ajtaját bezárta és a megállóból elindult, csak kissé módosított útirányon, a következő megálló az Ózdi Rendőrkapitányság lett.

Cselekménye elkövetése miatt a 37 éves bódvaszilasi férfi ellen garázdaság szabálysértése miatt indítottak eljárást a rendőrök, mely szabálysértés 150.000 forintig terjedő pénzbírsággal vagy elzárással is sújtható. Az ügyben lefolytatandó eljárás a bíróság hatáskörébe tartozik.

 

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében. A pénzügy…
Közel két tucat bűncselekmény
Lopás, csalás, közokirat-hamisítás és jármű önkényes elvétele miatt folytatott nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 28 éves férfival és egy 23 é…

További cikkek

DRESSZKÓD: ART DECO
Divat és életmód az 1920-30-as évekből Új fejezetéhez érkezett az Iparművészeti Múzeum legnépszerűbb kiállítás-sorozata, a Dresszkód. Éppen csak sz…