2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
Világhírű koreográfus Magyarországon

Világhírű koreográfus Magyarországon

Világhírű koreográfus MagyarországonMagyarországon tette tiszteletét a világ minden táján elismert Bellydance Superstars tánccsoport koreográfusa, Jillina. Worshopokat tartott, amelyeken a hazai hastáncosok is fejleszthették szakmai tudásukat. Jillina tiszteletére gálaestet is adtak, amelyen Magyarország legjobb iskolái közül a raqs sharqi, beledi, tribal, saidi, khaligy és núbiai tánc jeles képviselői léptek fel.

 
A hastánc hosszú múltra tekint vissza, de a ma ismert formája Egyiptomból ered, ahol a ’40-es években élte fénykorát, s olyannyira népszerű volt, mint a ’70-es években a Rock & Roll. Az egyiptomi filmiparban is nagy szerepet játszott a hastánc, ezáltal több orientális táncosból válhatott filmcsillag. A hastánc népszerűsítését a filmeken kívül, az exkluzív klubbok is elősegítették, ahol legtöbb tehetséget fedezték fel.

Hazánkat a hastánc az 1970-es évek végén, a ‘80-as évek elején érte el, s az elmúlt évek során vált igazán szépszerűvé. Itthon is több színvonalas szórakozóhely alakult a hastánc jegyében, és egyre gyakrabban láthatunk hastáncelőadásokat is. A hastánc első szerelmesi évekkel ezelőtt belevetették magukat a hastánc tanulásába. Jillinához hasonlóan, a magyar származású Sahar, azaz Perecz Tímea is hatánckoreográfussá vált, akiben Görögország egyik legkeresettebb hastáncsoportjának koreográfusát is tisztelhetjük.

A hellászi turnéjuk során, híres görög énekesekkel is volt szerencséje együtt dolgozni. A krétai zárófellépést követően, a méltán csinos magyar lányok is elsajátíthatják Sahartól eme elbűvölő keleti tánc rejtelmeit. Sahar jelenleg egy nagyszabású műsor megvalósításán dolgozik, amely az orintális táncon kívül, más keleti, latin és modern táncot is felvonultat majd az est repertoárjában. Sahar következő fellépését megtekinthetjük július 25-én, az esztergomi várszínházban, ahol egykori tanárával, Ölyüs Barbarával és csoportjával együtt mutatnak be egy saidi, majd egy modern fátylas koreográfiát.

 
Világhírű koreográfus Magyarországon Világhírű koreográfus Magyarországon

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …

További cikkek