2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF

A Momentum átvizsgáltatta a Főkert Zrt-t.

Szabó Józsefnek a Főkert éléről év elején távoznia kellett, mivel olyan megbízási láncolatot működtetett, mellyel egyértelműen rossz helyzetbe hozta a fővárost, az alvállalkozók – közöttük a Főkert Mérnökiroda Kft., a Főkert saját leányvállalata – viszont különösen jól jártak.

A váltás után a BVH (Budapest Városüzelemtetési Holding Zrt.) a Főkert szervezeti működését, humán-erőforrás gazdálkodását is megvizsgálta, ezek alapján pedig javaslatot tett több leányvállalat összeolvasztására – többek között a Főkert Mérnökirodáéra is. Ehhez a folyamathoz volt szükség egy céges leltárra, amely során előkerült a masszázságy, a szolárium és a kondigép.

A BVH igazgatóságában a momentumos Iker Áron szúrta ki a jelenleg egy, a fénykorában is maximum négy főt foglalkoztató cég leltárának furcsa tételeit, és erre felhívta társai figyelmét is. Az igazgatóság pedig ennek hatására kezdeményezte a Mérnökiroda és a teljes Főkert mélyrehatóbb átvilágítását, és ennek az átvilágításnak az eredménye jelent meg a mai napon az átlátszón. Az igazgatóság hamarosan meg fogja tenni a szükséges további lépéseket is.

A momentumos politikusok, igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok tavaly ígéretet tettek arra, hogy megtesznek mindent azért, hogy az elmúlt évek csontvázai előkerüljenek és a tetteknek legyenek következményeik, legyen az gyanúsan drága beszerzés, vagy gyanúsan olcsó VIP-parkolás.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek