2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Cake de la Cake, nemzetközi tortaverseny Szikszón

Cake de la Cake elnevezéssel az első magyarországi  nemzetközi torta desing versenyt  rendezik meg Szikszón szeptember 14-én. Szikszó Önkormányzata támogatásával és Szylvia Alba és dr. Lenkei Ferencné szervezésben megrendezendő eseményről pénteken tartottak sajtótájékoztatót.

 Takács Lászlóné Szikszó alpolgármestere arról beszélt , Szikszó számára igazi megtiszteltetés az, hogy az országban elsőként adhat otthont ilyen nemzetközi megmérettetésnek, ahol cukrászok, hobbi cukrászok, cukrász tanulók is indulhatnak. Szikszó egy nyitott és befogadó város , számtalan országos és nemzetközi versenynek adott eddig is otthont. Szikszó az idén ünnepli az újra várossá válásának 30. évfordulóját, ehhez kapcsolódik a Szikszó30 eseménysorozat, amelynek része a Cake de la Cake.

 

Sylvia Alba, magyar származású, hosszabb ideje Londonban élő mestercukrász, aki számtalan díjat szerezett már a Londonban és Birminghanben évente megrendezendő világeseményen a Cake Internationalon.  Sikerei elismeréseként ma már zsűritagja a kétezer versenyzőt és 20- 25 ezer látogatót vonzó eseménynek.  A szikszói Cake de la Cake egyik célja az, hogy magyar versenyzők is lehetőséget és támogatást kapjanak arra, hogy kijussanak az angol viadalra.

 

Dr Lenkei Ferencné  amatőr cukrászként kezdte nemzetközi megmérettetését , azóta ő is számtalan díjjal gazdagodott. Már az első pillanatoktól kezdve fontos volt számára az, hogy itthon is népszerűsítsék a tortakészítés mesterségét és szépségét.

 

A  szikszói Cake de la Cakere  17 kategóriában lehetett nevezni , ahol több díjat is kioszt majd a nemzetközi zsűri , akik között német és angol híresség is lesz. Három felnőtt megnyerheti azt a szponzorációt, amely megteremti számukra azt, hogy 2020-ban részt vehessenek a Cake Internationalon . Egy fiatal induló pedig elnyerheti azt a lehetőséget, hogy a szervezők biztosítják számára, hogy jövőre  elindulhasson a Sugar Parison.

A szeptember 14-ei szikszói versenyre az érdeklődő közönséget is várják, akik torta jegy vásárlással nemcsak láthatják, hanem meg is ízlelhetik majd az indulók remekeit.

 

A mellékelt fotón a sajtótájékoztató nyilatkozó szerepelnek, balról jobb, Dr Lenkei Ferencné, Takács Lászlóné, Sylvia Alba



Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek