2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Séta a pécsi állatkertben

Bevallom őszintén több mint negyven év is eltelt azóta, hogy a pécsi állatkertben jártam. Emlékeimben úgy él az akkori időszak, hogy csodálatos környezetben, nagyon kevés állat, rossz körülmények között, és egy gyenge kis vidámpark fogadja a látogatót.

Nos a mai kép össze sem hasonlítható azzal az időszakkal. Igaz abban az időben nem is költöttek több mint 1,7 milliárdot a felújításra. A helyszín nem változott, hiszen a jelenlegi park a régi helyén állt, de most a kornak megfelelő fantasztikus attrakció várja a vendégeket. Három apró unokám is velem volt, -8,6,4 évesek- akik bizony kritikus szemmel, de nagy elragadtatással járták végig a Pécsi Zoo-t. Iszonyú meleg napot választottunk, de szerencsére a fák hűs árnyékának, ezt ott nem is éreztük.

Ami nem tetszett az apróságoknak, hogy időnként üres ketrecet, kifutót láttak, akkor mindig csalódottak voltak. Főként ha annak az állatnak a képe is ott volt, amelyiknek azon a helyen kellett volna lennie.

Ami nagyon tetszett nekik, hogy igazi gyermekbarát hellyé varázsolták a parkot. Sok-sok nekik létrehozott pihenőhelyet alakítottak ki, ahol lehetett egy kicsit rajzolgatni, a játszótereken mászni, hintázni, homokozni, vagy a bölényeket megfigyelni fölülről. Imádták a fókák produkcióját, de bizony a nagy gyerek zsivajtól alig lehetett hallani a hangszóróból szóló ismertetőt. Ami osztatlan sikert aratott, az a tanösvény volt, ahol eltöltöttünk vagy két óra hosszát, hiszen mind a hárman ki akarták találni, hogy milyen állat hangját hallják a hangszóróból, vagy hogy melyik élőhelyen, melyik állatot rejti az árnykép. Az állatsimogató mindig kedvenc, hiszen ilyen közelben lenni a kis állatokhoz nagy élmény. / Jó ötlet, hogy közvetlen mellette vannak a mosdók, mert bizony az apró kezek meglehetősen elkoszolódnak a simogatás közben./ Az akvárium – terrárium volt az igazi csoda számukra is, amelyet nagyon tetszetősen alakítottak ki.

Az „Ugye Nagymami, ide máskor is eljövünk majd!” felkiáltás azt jelentette számomra, hogy osztatlan sikert aratott a Pécsi Zoo a gyerekeknél, s az öt órás program után, akár azonnal visszafordulnának…

Orosz B.Erika

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek