2024. 09. 26. csütörtök

Jusztina
1 EUR 396 HUF
1 GBP 475 HUF
Kezdőlap » Tejfölös gombaleves
Tejfölös gombaleves

Tejfölös gombaleves

Tejfölös gombalevesHozzávalók:
25 dkg csiperkegomba
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 közepes vöröshagyma
petrezselyem
őrölt bors

Elkészítés:

A megtisztított   gombát vágjuk vékony szeletekre, a sárgarépát és a fehérrépát pedig kockázzuk fel. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát fonnyasszuk meg a forró olajon, majd adjuk hozzá a zöldségeket és a finomra vágott petrezselymet. Ha zöldségek kissé megpirultak, öntsünk hozzá 1-1,5 liter vizet, sózzuk és borsozzuk. Amikor a leves megfőtt, tésztát is tehetünk bel, majd a lisztből és a  tejfölből készített habarással sűrítsük be.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lebbencs leves
Hozzávalók: • 20 dkg lebbencs tészta • 30 dkg krumpli • 10 dkg füstölt szalonna • 1 fej vöröshagyma • 15 dkg házi kolbász • pirospap…
Lencseleves
Lencseleves hozzávalók: 25 dkg lencse 20 dkg füstölt kolbász 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-2 db babérlevél a rántás…
Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…

További cikkek