2024. 05. 13. hétfő

Szervác, Imola
1 EUR 388 HUF
1 GBP 451 HUF
Lebbencs leves

Lebbencs leves

Lebbencs levesHozzávalók:

• 20 dkg lebbencs tészta

• 30 dkg krumpli

• 10 dkg füstölt szalonna

• 1 fej vöröshagyma

• 15 dkg házi kolbász

• pirospaprika

• só

Elkészítés

A krumplit hámozás után apró kockákra vágom. A füstölt szalonnát felkockázom és zsírjára sütöm. Ebben a zsírban üvegesre pirítom a hagymát, megpirítom a darabokra tört tésztát Akkor jó, ha szép halvány barna. Megpaprikázom. Kicsit még pirítom, és belekarikázom a kolbászt. Felöntöm meleg vízzel, megfűszerezem, beleteszem a krumplit, és megfőzöm. Sóval ízesítem.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lencseleves
Lencseleves hozzávalók: 25 dkg lencse 20 dkg füstölt kolbász 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-2 db babérlevél a rántás…
Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…

További cikkek

DRESSZKÓD: ART DECO
Divat és életmód az 1920-30-as évekből Új fejezetéhez érkezett az Iparművészeti Múzeum legnépszerűbb kiállítás-sorozata, a Dresszkód. Éppen csak sz…