2025. 05. 10. szombat

Ármin, Pálma

1 EUR 405 HUF
1 GBP 478 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Főételek » XXL pasifogó szelet (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)
8915-xxl-pasifogo-szelet-ki-kit-fz-le-receptbekuld-verseny

XXL pasifogó szelet (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Gombás, sonkás rostélyos, rántott sajton

vegyes körettel, párolt zöldséggel

A gombás, sonkás rostélyos hozzávalói:

80 dkg marha hátszín kicsontozva, szeletelve

10 dkg liszt ,

10 dkg mangalica zsír (vagy 1dl étolaj)

10 dkg vöröshagyma

2 dl száraz fehérbor

 

20 dkg erdőszéli csiperke gomba

10dkg főtt füstölt házisonka szelet

1 szál zöldpetrezselyem,

só, törött fehér bors,

Pácoláshoz:

2 dl olaj

frissen őrölt fehér bors,

2 gerezd fokhagyma,

mustármag (ízlés szerint, elhagyható)

 

Rántott sajt hozzávalók:

30dkg félkemény sajt (Trappista, Edami, Hajdú, Bio érlelt félkemény sajt Virágoskút)

2db tojás

liszt

zsemlemorzsa

étolaj a sütéshez.

 

A Gombás, sonkás rostélyos elkészítése:

A marha hátszínből levágott rostélyos szeleteket előző nap étolajban elkevert mustármaggal és fokhagymával, törött fehérborssal készült pácban pácoljuk.

A páclét egy nagyobb méretű nylon zacskóba öntjük majd a hússzeleteket egyesével beletesszük. A zacskó száját összekötjük és a zacskót mozgatva a páclében a húst mozgatjuk. (nem rázzuk!) amikor már minden hússzeletünket befedte a pác egy nagyobb tálban egy éjszakára hűvös helyre kb 5C0 helyezzük

Készítés előtt a rostélyos szeleteket lecsepegtetjük a páctól majd szép szeleteket fólia alatt vágódeszkán kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés forró zsírban elősütjük.

Ezután az elősütött szeleteket egy nagyobb  lábasba rakjuk.

A sütésből visszamaradt zsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, kevés fehérborral elkevert vízzel felengedjük, sóval, törött borssal ízesítjük, felforraljuk, majd a húsra öntjük.

Fedővel letakarva, takaréklángon pároljuk.

Közben a sonkaszeleteket felkockázzuk.

A megtisztított és jól megmosott gombát vékonyan felszeleteljük.

A sonkakockákat és a felszeletelt gombát a már majdnem puha rostélyosokra szórjuk. Fedő alatt tovább pároljuk, addig, ameddig a hús a gomba a sonka megpuhulnak.

Tálalásig melegen tartjuk.

A rántott sajtok elkészítése:

A sajtot 8 mm vastag szeletekre vágjuk.

Lisztben forgatjuk, megnyomkodjuk, majd sózott, enyhén felvert tojásban megforgatjuk, végül zsemlemorzsában is megforgatjuk.

A bepanírozott szeleteket újra tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.

(Duplán panírozzuk)

A panírozás után a sajtot a hűtőbe tesszük egy 30percre, így a sajt lehűl, és sütés közben nem folyik ki.

Sütéskor forró étolajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük. (Nem szúrjuk meg a villával, mert a sajt kifolyik!)

Papírszalvétára szedve leitatjuk a fölösleges zsiradékot.

 

Tálaláskor a rántott sajtszeletekre helyezzük a gombás, sonkás rostélyost, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Vegyes körettel, párolt zöldséggel

kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…

További cikkek

NAV: Egy kulcs kálváriája
Zárjegy nélküli cigaretta, csaknem húsz kilogramm fogyasztási dohány és ismeretlen eredetű alkohol került elő egy vendéglátóhely zárt ajtója mögül. Az…

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, mint amikor felismerik Önt, ha visszatér a webhelyünkre, és segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei. Köszönjük, ha lehetővé teszi számunkra ezen cookie-k használatát!