2025. 07. 17. csütörtök

Endre, Elek

1 EUR 399 HUF
1 GBP 462 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Desszertek » Zsúrkenyér töltve (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)
8916-zsurkenyer-toltve-ki-kit-fz-le-receptbekuld-verseny

Zsúrkenyér töltve (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

hozzávalók 4 főre

Zsúrkenyerekhez:

1 kg finomliszt

3 dkg élesztő

2 dkg só

3 dkg cukor

5 dkg házi vaj

5-6 dl tej

1 tojássárgája (a kenyerek kenéséhez)

 

Töltelékhez (/ zsúrkenyér):

2 db keményre főzött tojás

10 dkg majonéz

1 közepes méretű zeller

1 db csemegeuborka

1 közepes méretű burgonya

4 szelet gépsonka

1 db alma

5 dkg vaj

2 szál apróra vágott petrezselyemzöld

elkészítés

Zsúrkenyerek készítése:

Az elmorzsolt élesztőt 1dkg cukorral, 1 evőkanál liszttel, 1dl langyos tejben felfuttatjuk.

A lisztet átszitáljuk, majd 10-15 percre meleg helyre tesszük, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot és az olvasztott vajat. A megkelt (felfuttatott) élesztővel és a 4-5 dl tejjel összedolgozzuk. Ha a tészta felülete sima, befejezzük a dagasztást.

A tésztát meleg helyre tesszük letakarva, kb. 50 percig kelni hagyjuk.

A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Lazán átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, kissé kinyújtjuk és henger alakúra formázzuk.

Ezután kizsírozott, lisztezett sütőlemezre helyezzük, 2-3 vágást teszünk mindegyiknek a tetejére és kb. 25 percig kelni hagyjuk. Langyos vízzel bepermetezzük, majd tojássárgája és tej keverékével lekenjük és előmelegített sütőben 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük.

A sütőből kivéve kis időre letakarjuk a megsült zsúrkenyereket egy tiszta konyharuhával.

Töltelék készítése:

A felkockázott zellert ételízesítős vízben, a burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük.

A burgonyát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, a zellert leszűrjük. Megvárjuk amíg kihűl.

Apró kockára vágjuk a kemény tojásokat, a csemegeuborkát és a megtisztított almát, gépsonkát, és a kihűlt zellerrel, a burgonyával, a petrezselyem-zölddel, és vajjal, valamint majonézzel összekeverjük.

Összeállítás:

Kettévágunk keresztben egy zsúrkenyeret, belsejét kikaparjuk, és a kenyeret megtöltjük a töltelékkel.

Eredeti formájára összeállítjuk a zsúrkenyeret, és alufóliába csomagolva, legalább egy fél napra hűtőbe tesszük.

Szeletelve kínáljuk.

 

 

Faragó család közös produkciója: Faragó Márta zsúrkenyér elkészítése, Taksár Ferenc receptleírás elkészítése, Faragó Zsolt zsúrkenyér megtöltése.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Almás süti
Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt, 14 dkg cukor, 2 tojás sárgája, 5 g sütőpor, 1 dl tejföl, 17 dkg zsír, vagy 20 dkg margarin Töltelék:…
Házi áfonyás palacsinta
Hozzávalók: A palacsinta tésztához: Hozzávalók (2-8 személyre): 25 dkg liszt 3 tojás 3 dl tej 1 evőkanál porcukor olaj vagy zsír …

További cikkek

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

kartya

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

Az állattan professzora, úgy vizsgáztat,hogy a letakart kalitkából, csak a madár lába látszik.
-Felismeri a madarat? – A hallgató a fejét csóválva hallgat.
-Hát akkor elégtelent adok Önnek!
-Mi a Neve ?
-A vizsgázó térdig felhúzza a nadrágját, tessék kitalálni Professzor Úr!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, mint amikor felismerik Önt, ha visszatér a webhelyünkre, és segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei. Köszönjük, ha lehetővé teszi számunkra ezen cookie-k használatát!