2024. 11. 1. péntek

Marianna
1 EUR 408 HUF
1 GBP 487 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Főételek » Harcsafilé fokhagymás raguval (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Harcsafilé fokhagymás raguval (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

hozzávalók 4 főre

4 szelet folyami harcsafilé

1 dl olaj

10 dkg paradicsom

1 cs petrezselyem

1 gerezd fokhagyma

 

 

elkészítés

A harcsaszeleteket megsózzuk, lisztbe mártva forró olajban kisütjük.

Kevés olajban megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, a kis kockákra vágott paradicsomot és a finomra vágott petrezselymet. Majd ezzel a raguval leöntjük a sült halat.

Vajas-petrezselymes burgonyával tálaljuk.

 

Érdekesség: Magyar sültharcsa-rekord

A negyven kilós halból több, mint százan laktak jól 2005-ben Tiszalökön a halsütő fesztiválon.

Az óriás tiszalöki harcsa jelenleg Magyarország legnagyobb egyben megsütött édesvízi hala.

„Direkt a harcsának készült egy tepsi. A mérete egy méter nyolcvan centiméter, a harcsa pedig egy méter hetven centi volt.”

A tepsi egyébként tizenöt és fél kilót nyomott, a megtisztított, fűszerezett hal súlya pedig majdnem elérte a 35 kilogrammot. Az óriás halat a helyi kenyérgyárban sütöt

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp