hozzávalók 4 főre
4 szelet folyami harcsafilé
1 dl olaj
10 dkg paradicsom
1 cs petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
só
elkészítés
A harcsaszeleteket megsózzuk, lisztbe mártva forró olajban kisütjük.
Kevés olajban megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, a kis kockákra vágott paradicsomot és a finomra vágott petrezselymet. Majd ezzel a raguval leöntjük a sült halat.
Vajas-petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Érdekesség: Magyar sültharcsa-rekord
A negyven kilós halból több, mint százan laktak jól 2005-ben Tiszalökön a halsütő fesztiválon.
Az óriás tiszalöki harcsa jelenleg Magyarország legnagyobb egyben megsütött édesvízi hala.
„Direkt a harcsának készült egy tepsi. A mérete egy méter nyolcvan centiméter, a harcsa pedig egy méter hetven centi volt.”
A tepsi egyébként tizenöt és fél kilót nyomott, a megtisztított, fűszerezett hal súlya pedig majdnem elérte a 35 kilogrammot. Az óriás halat a helyi kenyérgyárban sütöt