2023. 01. 27. péntek

Angelika
1 EUR 389 HUF
1 GBP 442 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • Kiakadsz, ha elakad a papír? Megmutatjuk, hogy kezeld profin az általános hibákat!

Kiakadsz, ha elakad a papír? Megmutatjuk, hogy kezeld profin az általános hibákat!

Murphy törvényei alapján két dolgot biztosra vehetünk.

 

  1. Ami elromolhat, az el is romlik.
  2. Biztos, hogy ez akkor fog bekövetkezni, amikor nagyon sürgős feladatod van.

 

Hiába próbálsz minden eshetőségre felkészülni, Murphy lesben áll, és a legváratlanabb pillanatban kíméletlenül lecsap. Például amikor egy üzleti megbeszélésre nyomtatnál ki anyagot, de a home office alatt olyan ritkán használtad a készüléket, hogy beszáradt a tinta. Vagy a főnököd aláírásra vár dokumentumokat, amit el is kezdtél kinyomtatni, csak menet közben elakadt a papír.

 

Szorít az idő, nincs mese, ezeket a helyzeteket azonnal orvosolni kell, nincs idő mentőalakulatot hívni. A TonerPartners.hu segítségével összegyűjtöttük neked, hogyan tudod gyorsan megoldani ezeket a kellemetlen helyzeteket.

 

Erősen használt, gyűrött papír

 

A legnépszerűbb irodai és házi nyomtatók úgy vannak kialakítva, hogy csak bizonyos papírsúlyig alkalmasak a nyomtatásra. A legtöbben sima nyomtatópapírra nyomtatnak, csak ritka esetben valami nehezebb kartonra vagy fotópapírra, ezért ez a hiba ritkán fordul elő. A papír súlya miatt nehezen tudja adagolni, és ha el is kezdi a folyamatot, lehet, hogy a papír súlya miatt elakad akár már az adagolásnál.

 

Ugyanez a helyzet, ha gyűrött vagy hajtogatott papírt helyezel az adagolóba. A modern eszközök LCD kijelzőjén iilyenkor nem csak a hiba forrása jelenik meg, hanem lépésről lépésre azt a folyamatot is szemlélteti, vagy legalábbis kiírja, hogy mi a teendőd.

 

Mit tegyél ilyenkor? Mindenekelőtt áramtalanítsd a készüléket! Nyisd fel a nyomtató tetejét, és erős mozdulattal húzd ki a papírt! Olykor ehhez a patront is el kell távolítani, ha szükséges, tedd meg ezt is. Ügyelj rá, hogy ne maradjon a nyomtató belsejében egy kis papírdarabka sem, mert az már olyan károkat okozhat, ami komolyabb szervizelést igényel.

 

Ha a patront vagy festékkazettát kell kicserélned, biztosan találsz a készülékednek megfelelőt a TonerPartners.hu kínálatában.

 

Az egyenesség itt is erény

 

Az is gyakori hiba, hogy a lapok ferde helyzete miatt vagy nem tudja behúzni az adagolószerkezet, vagy egyszerre több lapot is behúz.

 

Mit tegyél ilyenkor? Csak annyi a teendőd, hogy az adagolótálcából kiveszed a papírokat, majd visszahelyezed őket. Ha van adagolóvezető, érdemes a lap végéhez igazítani, ez megakadályozza a papírok elcsúszását.

 

Nem megfelelő papírméret

 

Ahogy a papír súlyára is van egy séma, úgy a méret tekintetében is. A leggyakrabban az otthoni és az irodai felhasználók körében az A/4-es méret használatos, ennél valamivel ritkábban A/5-ös méretben nyomtatunk. Vannak olyan nyomtatók, amiknek az adagolóvezetője kisebb méretre is igazítható, de ha neked nem ilyen típusú készüléked van, akkor inkább a kisebb méretű dokumentumaidat úgy formázd, hogy standard méretben nyomtathatók legyenek. Ugyanis, ahogy fentebb már esett szó róla, akár egy kis méretű papír szerencsétlen elakadása is már profi szervizt kíván./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Márkaépítés trendek 2023-ban
A márkaépítési irányvonalak a médiafogyasztási szokásokkal együtt szinte folyamatosan változnak. Ezekhez a vállalatoknak is alkalmazkodniuk kell, ha s…