2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Vásároljon céges elektromos autót állami támogatással!

Vásároljon céges elektromos autót állami támogatással!

Végre elérhetővé vált cégeknek és egyéni vállalkozók számára is az állam által támogatott elektromos autókra való pályázás lehetősége. Így sokkal többeknek van lehetőségük arra, hogy egy környezetbarátabb autóval közlekedjenek.

 

 

 

Cikkünkben összeszedtük, hogy melyek azok a feltételek, amelyeknek a pályázat során meg kell felelni, mely időszakra és milyen autókra vonatkozik ez a nagyszerű lehetőség.

 

Miért fontos, hogy éljen a cégünk ezzel az alternatívával?

 

Napjainkban egyre inkább célkitűzés a fosszilis üzemanyagok felhasználásának nagymértékű csökkentése, esetleges elhagyása. Ha Ön még csak gondolkodik ezen a megoldáson, ne habozzon, hiszen az EU-s szabályozások is egyre szigorodnak és a zöldebb megoldásokat preferálják.

 

A legfontosabb szempont, ami egy vállalkozást is érdekel, hogy hosszú távon sokkal költséghatékonyabb egy elektromos gépjármű használata, melyet a publikus helyeken vagy az otthonunkban fali töltőállomások biztosítanak. Ha kíváncsi a kiépítés részleteire, nézzen szét az EautóTöltőkábel.hu oldalon, ahol rengeteg információt talál nemcsak a töltéssel, de magával az e-autózással kapcsolatban is.

 

A pályázat legfontosabb feltételei

 

Mivel az elsőre kiírt pályázati keretösszeg mindössze egy óra leforgása alatt kimerült, így újabb pályázatot írtak ki, mely 2021. július 12-től 2022. július 1-ig tart, vagy pedig az újabban megállapított keretösszeg, azaz 1 milliárd Ft kimerüléséig.

 

A pályázók körében lehetnek olyan egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok vagy közösségi autómegosztással foglalkozó gazdasági társaságok, amelyek magyarországi telephellyel, székhellyel vagy fiókteleppel rendelkeznek. Ez utóbbiak maximum 10 elektromos gépjármű (M1) beszerzését igényelhetik a “de minimis” keretösszegig bezáróan, az egyéni vállalkozók pedig egy darab elektromos autó vagy robogó beszerzésére tarthatnak igényt.

 

Nem zárják ki a korábban pályázók körét, viszont a személyszállításban és taxizásban érdekeltek számára külön pályázat foglalkozik az igényekkel.

 

Mely elektromos autók a legkedveltebbek?

 

2019-ről 2020-ra közel megduplázódott az eladott elektromos gépjárművek száma, 3046 darabbal, ez részben a fokozott állami támogatásnak is köszönhető.

 

A támogatások kategória sávjai gépjárművenként eltérőek, de általánosságban elmondható, hogy az alacsonyabb sávban 2,5 millió Ft, a magasabb sávban 1,5 millió Ft igényelhető.

 

Az újabb pályázat kedvezőbb abból a szempontból, hogy már nagyobb teljesítményű és hatótávú modellek is megjelentek benne, ezzel lehetővé téve olyanok számára is a vásárlást, akiknek az autók a munkaeszközük.

 

2019 sztárja a Nissan LEAF volt, míg 2020-ban a legnépszerűbb modellnek a Kia e-Niro bizonyult, az állami támogatásos vásárlásokon kívül is.

 

Amennyiben sikerül Önnek elnyernie a pályázati támogatást, keresse az EautóTöltőkábel.hu-t, és vásároljon fali töltőt vagy utcai töltőkábelt az e-autói töltéséhez!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek