2022. 11. 29. kedd

Taksony
1 EUR 409 HUF
1 GBP 472 HUF

Az 1956-os Forradalomra és szabadságharcra emlékezünk

2021 október 23-án 14:00-től a Művészetek Háza Béke Art Mozitermében az Akik maradtak című magyar film vetítésére kerül sor, amellyel az 1956-os Forradalomra és szabadságharcra emlékezünk. A film 2020-ban a Magyar Filmkritikusok Díját és a Magyar Filmdíjat több kategóriában elnyerte, valamint külföldi filmfesztiválokon is sikeresen szerepelt.

 

Akik maradtak

magyar film, 83 perc, 2019 (12 éven aluliak számára nem ajánlott)

A Tóth Barnabás által rendezett film főszereplői többek között Hajduk Károly, Szőke Abigél, Nagy Mari és Horkay Barnabás.

 

Két ember egymásra találásának megható hangvételű története a második világháború után. Mindketten sokat veszítettek és mindketten szeretnének új életet kezdeni, miközben körülöttük már a Rákosi-rendszer diktatúrája alakul. Vajon túl lehet-e élni a múlt és a jövő tragédiáit, ha összekapaszkodnak azok, akik még megmaradtak?

 

Az előadásokra jegyek foglalhatók a www.cinemis.hu honlapon vagy elővételben vásárolhatók a mozi jegypénztárában, nyitvatartási időben (minden nap 15:00-20:00 között a Rákóczi utca 5. szám alatt).

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Adventi Matiné
A Művészetek Háza Béke Art Moziterme Adventi Matiné programja keretében idén is minden adventi hétvégén animációs és családi filmekkel várja az érdekl…

További cikkek

Tömény árverés a NAV-nál
Az igazán bátrak a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) vesznek alkoholt, például Merész barackot, Bükki vegyesgyümölcsöt, Avasi Keserűt, esetleg Hat k…