2024. 05. 7. kedd

Gizella
1 EUR 389 HUF
1 GBP 453 HUF

Nyolcvan éves professzorokat ünnepeltek

Pénteken a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottságának Erzsébet téri székházában (MAB)  a Miskolci Egyetem kilenc jeles professzorát köszöntötték 80. születésnapjukon.

A pénteki ünnepségen a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi, Gépészmérnöki és Informatikai, Műszaki Anyagtudományi és Műszaki Földtudományi Karának professzorát – Dr. Czibere Tibort, Dr. Farkas Ottót, Dr. Hársing Lászlót, Dr. Kozák Imrét, Dr. Némedi Varga Zoltánt, Dr. Nyíri Andrást, Dr. Szentirmai Lászlót, Dr. Tajnafői Józsefet és Dr. Tarján Ivánt – ünnepelték.

Lakatos István MAB elnök szerint a professzorok olyan szakmai és emberi státusszal és szimbólummal rendelkeznek, ami mindenki számára példa kell, hogy legyen.
– Mind a kilenc professzor kiemelkedő munkát végzett az elmúlt nyolc évtizedben. Koruk ellenére még most is aktívak és többen közülük még most is dolgoznak. A Miskolci Akadémiai Bizottság kutatóinak nagy része a Miskolci Egyetemen is oktat, a hivatalos tananyagon túl saját kutatásait is ismerteti a hallgatóknak, ez pedig az oktatás legmagasabb foka – tette hozzá prof. Dr. Patkó Gyula a Miskolci Egyetem rektora. A rendezvényen megemlékeztek a MAB alapítóiról, korábbi elnökeiről, többek közt Zámbó Jánosról, Terplán Zénóról is.– tette hozzá prof. Dr. Patkó Gyula.
Az ünnep délután folytatódott  az egyetem Gépészmérnöki és Informatikai kara két jeles professzor tiszteletére állított emléket. Lancsarics Alajos professzor bronz mellszobrát avatták fel az A/3-as épület második emeleti folyosóján, Borbély Samu akadémikus bronz mellszobrát pedig az egyetem főbejáratánál helyezték el.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…

További cikkek