2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Miskolc a vár átépítése után visszavárja a Kalákát

Miskolc a vár átépítése után visszavárja a Kalákát

Miskolc polgármesterét, Dr. Kriza Ákost levélben értesítette január 26-án Gryllus Dániel arról, hogy bár a Diósgyőri Vár bezárása után együtt keresték a fesztivál szempontjából lehetséges miskolci helyszíneket, de számukra a Diósgyőri vár egyedi és pótolhatatlan.

Gryllus Dániel azt is leírta, hogy nem csak azért, mert nagyon megszerették, hanem azért is, mert az ilyen jellegű események hangulatához, lelkiségéhez a Vár illik, emellett az átmeneti miskolci megoldások csak az elkedvetlenítő hiányérzetet adták. Gryllus Dániel elmondta azt is, hogy sokfelé hívták őket, de nem akartak elszakadni a régiótól, a történelmi levegőtől sem, ezért úgy döntöttek, hogy a Bükk túlsó oldalán, az Egri Várban muzsikálnak június 29-július 1-ig. Itt tartják a 33. Kaláka Fesztivált, ahová Dr. Kriza Ákost is meghívták.

Miskolc város vezetése és Miskolc lakossága a vár átépítése után visszavárja a Kaláka Fesztivált. Dr. Kriza Ákos Miskolc polgármestere támogatásáról biztosította Gryllus Dánielt, hiszen ahogy a vár nélkül nincs Kaláka, úgy Miskolc sem létezhet a Kaláka nélkül.

Képünk az utolsó miskolci Kaláka fesztiválon készült 2011-ben.

Fotó:OBE

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek