2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Hat miskolci színész kap támogatást az idén is

A Miskolci Nemzeti Színházban ma, immáron negyedszer írták alá a Vodafone támogatási szerződésének meghosszabbítását, valamint a társulat újabb hat tehetséges színművésze kapott ösztöndíjat.

A Vodafone négy éve támogatója a színháznak. Béres Attila színházigazgató elárulta,hogy ez nagy segítség a fiatal színészeknek, és megtartó ereje  is van. – Vonzó persze maga a Miskolci Nemzeti Színház neve, és programja is, de azért minden támogatás számít egy kezdő színésznek. A cég támogatásának köszönhetően a hat új ösztöndíjassal kiegészülve már 18-an részesülnek a havi 50 ezer forintos támogatásban.
– mondta.

A színházigazgató elmondta, hogy  nagy „szívfájdalma”, hogy más cégek egyelőre még követik a Vodafone példáját.

– Büszkék vagyunk arra, hogy negyedik alkalommal írhatjuk alá a szerződést – mondta Major Péter, a Vodafone ügyfélszolgálati igazgatója. A városban 2009 óta működő telekommunikációs vállalatnak ma már 600 munkatársa van városunkban, de a gazdasági mellett a kulturális életben is igyekszik tevékeny szerepet vállalni.

Kiss János
alpolgármester szerint a cég és a Miskolci Nemzeti Színház is kitett magáért az elmúlt évben, öregbítve a város kulturális hírnevét.

– A Vodafone-nak sikerült emelnie a téten, hiszen a támogatási összegre, amely a tavalyihoz képest újfent emelkedett. A színházra sem lehet panasz, elég csak megemlíteni a Színikritikusok díját, amit a legjobb előadásért kapott. Kulturális befektetéssel kulturális jólétet, minőségi életet lehet elérni, -mondta.

A díjazottak:Bányai Mirjam és Dragos Dániel táncművészek, Mészöly Anna és Tenki Dalma színművésznők, valamint Bodoki Márk és Papp Endre színművészek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek