2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Gyermeknap a GYEK-ben

Az „Ecsetre fel a Gyermekekért” önkéntes kampány a Gyermeknap közeledtével minden évben gyermeknapi programmal kedveskedik a Velkey László Gyermek Egészségügyi Központ beteg gyermekeinek.

2017. május 22-én, 15.00 órától  a GYEK-GYERMEKNAP c. program díszvendégei:

ANIMA GROUP
NaHaj akusztik

A gyermeknapi koncert alatt, léggömbökkel és ajándékokkal lepik meg  az  „Ecsetre fel a Gyermekekért” önkéntes kampány szervezői  a GYEK központi aulájában a beteg gyermekeket. Ezt követően 16.00 órától kézműves programok, arcfestés, gyermek karaoke és finom sütemények várják a kis betegeket a Gyermek Rehabilitációs Osztályon.

RÉSZLETES PROGRAM:

15.00 – 15.50 óra          GYEK-Központi Aula:
GYERMEKNAPI KONCERTEK
Külföldi és hazai modern dallamok (Pink, Honeybeast…) szimfonikus változatban az ANIMA GROUP előadásában. 

Reggae zene interaktívan a gyermeknek a NaHaj akusztik előadásában.

16.00-18.000 óra         GYEK-előadóterem (Gyermek Rehabilitációs Osztály):
– Kézműves foglalkozások (üvegmatricázás, rajzolás, festés).
– Gyöngyfűzés.
– Arcfestés.
– Gyermek karaoke. Közreműködik: Szegedi Attila showman és Bandura Gábor
– Közös süteményezés és beszélgetés a beteg gyermekekkel.

Az „Ecsetre fel a Gyermekekért” egy önfinanszírozású önkéntes kampány, amelyet Dr. Mannheim Viktória okl. mérnök-közgazdász hozott létre még 2011-ben. A ma már közel 200  önkéntes részvételével működő kampány keze alatt 2017. áprilisáig több mint 50 gyermekintézmény (elsősorban óvodák, általános iskolák, gyermekorvosi rendelők és gyógypedagógiai intézetek) és gyermekkórház szépült meg hazánkban. Miskolcot illetően a helyi óvodák és iskolák mellett, az önkéntes kampány nevéhez kapcsolódik a Velkey László Gyermek Egészségügyi Központ ambulanciájának, diabetes szakrendelőjének, a fekvőosztályok folyosóinak és a miskolci Ronald Háznak a dekorációs falfestése is. Mannheim Viktória 6 éve tartó önkéntes munkásságáért 2017. április 22-én Gergely Alexandra Emlékdíjban részesült. Az önkéntes kampány idén nyártól „Ecsetre fel a Gyermekekért Egyesület” néven és egyesület formájában folytatja munkáját. A felkérések folyamatosan érkeznek a gyermekkórházaktól és a gyermekintézményektől, a kampány 2017 év végéig így egy előre megtervezett menetrenddel dolgozik.  Referenciamunkái az „Ecsetre fel a Gyermekekért” c. facebook oldalon tekinthetők meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek