2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Arnótiak kitüntetései

Barcsák Pálné, az arnóti óvoda vezetője az óvodapedagógusok részére adható legmagasabb állami kitüntetésben részesült. Június 7-én Budapesten Balogh Zoltán minisztertől vehette át a Magyarországon az 1820-as években az első kisdedóvókat megalapító, Brunszvik Terézről elnevezett díjat.

A kitüntetett az alapítástól, 1971-től óvodapedagógusa az intézménynek, 1979-től, 37 éve a vezetője, napjainkig. Az arnóti a hajdúböszörményi óvónőképző főiskola gyakorló óvodája, megyénk több településéről Arnótra, mint referenciaintézménybe járnak a szakemberek tanulmányozni a helyi pedagóguskar által kifejlesztett, kompetencia-alapú, Jó gyakorlatok elnevezést viselő pedagógiai programot. Az óvodai közösség a községi rendezvények állandó résztvevője, többek között a szüreti felvonulás, tojásfa-állítás, májusfa-állítás, a csecsemők életfája ültetésének állandó szereplője. Barcsák Pálné a helyi közélet aktív tagja, 1994 óta folyamatosan települési képviselő, az óvodai alapítvány vezetője, a nagy múltú evangélikus gyülekezet és a borsod-hevesi egyházmegye felügyelője, világi vezetője.
Molnár Attiláné, a helyi általános iskola történelem-rajz szakos tanára június 6-án, a miskolci tankerület pedagógusnapi ünnepségén vehetett át a szakmai munkáját elismerő oklevelet. Baranyi Györgyné, a település védőnője június 14-én a védőnői szakszervezet által szervezett megyei ünnepségen részesült szakmai elismerésben, a miskolci járásból egyedüliként.     

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek