2024. 05. 6. hétfő

Frida, Ivett
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

„A Közönség kedvence” a Herman Ottó Múzeum

A közönség szerint a legnépszerűbb hazai múzeum a Herman Ottó Múzeum. A Múzeumok Éjszakája 2016. hivatalos oldalának felhívására a legismertebb közösségi oldalon lehetett szavazni június 1-12. között, a legérdekesebb programmal előálló múzeumra. A közönségszavazáson a miskolci intézményre szavaztak a legtöbben.

Debrecenben, a Déri Múzeumban június 15-én adták át az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2016. évi Múzeumok Éjszakája „Hősök, felfedezők, újítók” című pályázat közönségszavazásán nyertes múzeumok számára az elismerő okleveleket. A több mint 600 hazai múzeum közt meghirdetett pályázatra három kategóriában lehetett nevezni. A kiválasztott 15 pályaművet a szakmai szervezetek és a minisztérium delegáltjaiból álló bizottság javaslata alapján az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkárságának Közgyűjteményi Főosztálya bocsátotta közönségszavazásra. A közönség azon programokra szavazott, amelyeket június 25-én, a Múzeumok Éjszakáján szívesen látna, rendezzék azt az ország bármely pontján.  A szervezők meghirdettek egy negyedik kategóriát is, ahová nem lehetett külön jelöltet állítani, hiszen ez a díj a versenyben lévő 15 múzeum közül a legtöbb közönségszavazatot kapó intézményt illeti.  „A Közönség kedvence” címet idén a Herman Ottó Múzeum nyerte. A kategória-győztesek és a közönség kedvenc is 1-1 millió forintot fordíthatnak saját múzeumi programjaikra. Több vidéki nagyvárossal, például Szegeddel, Győrrel, Kecskeméttel karöltve Miskolc is rendszeresen rekord számú látogatót fogad ezen az éjszakán. „A Közönség kedvence” díj nem csak arra bizonyíték, hogy a városlakók szeretik a múzeumukat, hanem arra is, hogy a múzeum országos viszonylatban is az egyik legnépszerűbb intézmény. A Herman Ottó Múzeum eseményei és a teljes múzeumi programválaszték is elolvasható a www.muzej.hu oldalon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…

További cikkek