2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

A Közoktatás Napja Kazincbarcikán

Színvonalas műsorral és elismerések átadásával ünnepelte a város a Közoktatás Napjá-t.

A rendezvény immár hagyomány Kazincbarcika életében, a városvezetés így kívánja megköszönni azt az áldozatos munkát, melyet a közoktatásban dolgozók a mindennapokban végeznek.

 

Az ünnepségen helyi kisovisok és iskolások mutattak ízelítőt mindabból, amire a város méltán büszke: zene, tánc és színpadi előadás egyaránt szerepelt a műsorblokkok között. A szereplők hol mosolyt, hol elismerést csaltak az arcokra, de megható pillanatok is akadtak szép számmal. A rendezvényt követően az egyöntetű vélemény az volt, hogy a napot rangjához méltóan, igazán színvonalas programokkal ünnepelték Kazincbarcikán.

 

Elismerések kicsiknek és nagyoknak

Az ünnepségen Kazincbarcika önkormányzatának és a jelentős számú szponzornak köszönhetően 5 kisovis és óvónénije, továbbá 15 általános iskolás és felkészítő pedagógusa kapott tárgyjutalmat. Olyanok, akik a mindennapokban kiemelkednek társaik közül, tehetségük, szorgalmuk és eredményeik alapján pedig méltóak az elismerésre. Mellettük az ünnepi műsorban fellépő valamennyi gyermek és felnőtt ajándékot kapott.

 

Jók között a legjobbak – 1.

Kazincbarcikán hagyomány, hogy a Közoktatás Napja alkalmából rendezett ünnepségen két kiemelt elismerést is átadnak, ami valójában négy díjat takar.

Ezek közül a Kazincbarcika Város Önkormányzata által alapított „Év diákja” és „Év pedagógusa” elismerést adták át elsőként.

2011-ben az „Év diákja” Mészáros Blanka, a Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolájának 8. osztályos tanulója lett. Blanka sokoldalú tehetség: a különböző tanulmányi versenyeken ugyanolyan jól teljesít, mint a

sportpályákon, jó közösségi ember, szorgalmas, példamutató diák.

2011-ben az „Év pedagógusá”-nak Beregszásziné Liakos Diánát választották. Tanárnő közel négy évtizede meghatározó pedagógus-egyénisége a városnak és a Kazinczy Tagiskolának. Munkáját nagyfokú szakmai elhivatottság jellemzi. Gyermekek sokaságával szerettette meg a magyar irodalmat, tanítványai sikeres szereplői a városi, körzeti és megyei versenyeknek.
A díjakat Szitka Péter polgármester, továbbá Sztupák Péter és Klimon István alpolgármesterek adták át a közönség vastapsa mellett.

 

Jók között a legjobbak – 2.

A másik két kiemelt elismerést a Sajóvölgye Takarékszövetkezet jóvoltából nyújtották át az ünnepségen.

2011-ben az „Év tanulója” kitüntető címet és az azzal járó ajándékot Gáspár Attila, az Ádám Jenő Általános Iskola 6. osztályos tanulója vehette át.

Attila kiemelkedő matematikai tehetség, feladatmegoldó képessége, gondolkodása, számolási készsége a zsenialitás határán mozog. Kisiskolás kora óta folyamatosan a versenyek bűvöletében él, a múlt tanévben például 9 győzelmet szerzett komoly megyei és országos tanulmányi versenyeken, de a határokon túl sem talált legyőzőre.
Az „Év tanára” kitüntető cím boldog tulajdonosa Attila tanár nénije, Molnár Anna lett.
Tanárnő a gyerekeket következetes határozottsággal és kiforrott pedagógiai módszerekkel oktatja. A tehetséges diákokat folyamatosan versenyezteti, akik kimagasló eredményekkel büszkélkedhetnek. Osztályfőnökként a tehetségek mellett segíti a hátrányos helyzetű tanulókat is, munkáját minden területen kiemelkedő színvonalon végzi.
Az elismeréseket a Sajóvölgye Takarékszövetkezet elnökének, Kriston Nándornak személyes kérésére Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István és Sztupák Péter alpolgármester adták át.

Magasrangú szakmai díj a barcikai óvodáknak

A Közoktatás Napja alkalmából rendezett városi ünnepségen a Pedagógusok Szakszervezete a kiemelkedően színvonalas oktató-nevelőmunkáért és az eredményes szakszervezeti tevékenységért a Kazincbarcikai Összevont Óvodákat Eötvös József-emlékplakett elismerésben részesítette. A díjat Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének országos elnöke és Bodolay Zoltán, a szervezet B-A Z megyei elnöke adták át Dr. Illés Pálné intézményvezetőnek és az óvoda szakszervezeti titkárának, Balázs Sándornénak.

A témáról bővebben a “Kiváló minősítést kaptak a barcikai óvodák” című írásunkban szóltunk.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek