2024. 05. 8. szerda

Mihály
1 EUR 389 HUF
1 GBP 452 HUF

A kistérség kincsei képekben

„A kistérség kincsei – kulturális örökség képekben” címmel nyílt fotókiállítás január 16-án a Közösségi Ház aulájában.
A tárlat egy évvel ezelőtt indult útnak, amikor is amatőr fotósok számára írt ki pályázatot a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás és a mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. Három témában, a kistérség természeti, építészeti és turisztikai értékeit megörökítő fényképeket lehetett beküldeni a pályázatra, amelyre szép számban érkeztek alkotások.

A kiállítás megnyitóján dr. Fekete Zoltán polgármester, a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás elnökének köszöntő gondolatai után Korpás Károly, a Fotó Klub vezetője nyitotta meg és mutatta be a tárlatot.
„A pályázatra számos alkotás érkezett be. A zsűri által legjobbnak ítélt képekből egy évvel ezelőtt vándorkiállítást szerveztünk, amely keretében a kistérség településein mutattuk be a kistérség értékeit bemutató fotókat. Egy év után érkezett haza a tárlat anyaga Mezőkövesdre, így a mezőkövesdiek is megtekinthetik a színvonalas képeket. A három kategóriában külön-külön megválasztották az első helyezett alkotókat. A zsűri értékelése alapján Szlovák Sándorné, Koncz László és Kaló László fényképeit ítélték a legjobbnak.” – mondta el Korpás Károly.
A Mezőkövesden és térségében található értékeinket bemutató fotókat február 20-ig tekinthetik meg a művészetkedvelők a Közösségi Ház aulájában.

N. E.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…

További cikkek