2024. 05. 6. hétfő

Frida, Ivett
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Imagine Cup 2012 Ausztrália – Magyar Csapat a Döntőben

Imagine Cup 2012 Ausztrália – Magyar Csapat a Döntőben

A Microsoft Imagine Cup a világ egyik első számú diák technológiai versenye…
A cél az, hogy a versenyzők olyan technológiai megoldást készítsenek, amely az Imagine Cup 2012 témájával foglalkozik:
„Képzelj el egy világot, ahol a technológia segítséget nyújt megoldani a legnehezebb problémákat.”
A Turtle Games csapata képviseli hazánkat ezen a nemzetközi versenyen, ötletes, fiatalos játékukkal a Rum Run-nal. Gratulálunk a srácoknak és sok sikert kívánunk az ausztráliai döntőhö
z!

 

Nézzük a részleteket…

A játék programját az ELTE két informatikus hallgatója- Kapos Ádám és Kiss Dávid- készítette el, a grafikai háttér  pedig a MOME két animáció szakos hallgatójának -Pintér Márk és Pregardt- Paur Róbert-  munkái.

Mi is a Rum Run?

A Rum Run egy stratégiai kereskedő játék, amit kifejezetten az Imagine Cup versenyére készült több mint 1 év megfeszített munkájával, Windows Phone 7-et futtató telefonokra. A játék során, a játékos szabadon irányíthat hajókat, amelyekkel rumot és élelmet vásárolhat, eladhat, szállíthat. Egy faluba kell élelmet szállítani, amely az eladásokból befolyó profitból lehetséges. Az ellátás hatására a falu fejlődik és idővel önellátóvá válik, a játékos pedig ezért pontokat kap, melyekből például új, gyorsabb hajókat vehet. Az élményt részletgazdag grafikai megjelenítés és precíz kidolgozottság teszi teljessé.
A játék üzenete, hogy egyszerű, játékos eszközökkel meg lehet tanítani a fejlődő és fejlett országok lakóinak egyaránt, hogy hogyan kezeljék rendelkezésre álló erőforrásaikat, hogyan aknázzák ki lehetőségeiket, támogassák embertársaikat, és biztosítsák a fenntartható fejlődést.
Ami a felszínen játék, az a valóságban már élet halál kérdése. Évente csaknem 10 millióan halnak meg éhezés miatt, és ez a probléma sajnos a világ legfejlettebb országait is érinti. Azzal, hogy felhívjuk az emberek figyelmét erre a rendkívüli, világszintű problémára, illetve megtanítjuk, hogy mennyire fontos az erőforrások jó kiaknázása, már életeket menthetünk meg.
A magyar csapatot a játék egészen Ausztráliáig repíti el, ahol Magyarországot képviselik a rangos, nemzetközi verseny döntőjén, mely Július 6-tól 10-ig került megrendezésre.

A négy fitalember 2012 Július 4.-én indult el Sydney felé a közel 30 órás repülő úton, hogy Magyarországot képviseljék, a világversenyen. A színvonalas megnyitó ünnepségre Július 6.-án este került sor.Ezt követően volt az első prezentáció, ahol bírák előtt mutatták be munkájukat. A 10 versenyzőből csak 5 maradhatott!
….. és nekik sikerült bejutni a legjobb 5 közé!

 


A csapat tagjai (balról- jobbra):

Pregardt-Paur Róber MOME Vizuális kommunikáció – animáció
Pintér Márk MOME Vizuális kommunikáció – animáció
Kiss Dávid ELTE Informatikai kar
Kapos Ádám  ELTE Informatikai kar
PINTÉR MÁRK:
cím:3800. Szikszó Dobó István út 3., tel.: 70-234-3257, e-mail: p.mark89@g.mail.com
1989-ben született Szikszón, 11 éves koráig alsóvadászi lakos volt, azóta Szikszón él. Általános iskolai tanulmányait Alsóvadászon, nagyobb részt pedig Szikszón végezte.2002-2008-ig a miskolci Gábor Áron Művészeti Szakközépiskola grafikus tanulója volt. 2009-ben sikeresen felvételizett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, vizuális kommunikációs karának, animáció szakára, ahol jelenleg harmad éves hallgató.
A rajzolás egész kicsi gyermekkorától maghatározta az életét, későbbiekben pedig pályaválasztását is!Lakóhelyi, megyei és országos versenyeken, pályázatokon szép sikereket ért el ideáig!
JÚLIUS 10.-ÉN, A BÍRÁK DÖNTÉSE ALAPJÁN :
A TURTLE GAMES, MAGYAR CSAPAT  MEGNYERTE  HAZÁNKNAK  A DOBOGÓS  3. HELYEZÉST !!!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek