2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
A Sherlock Holmes meditáció rejtélye

A Sherlock Holmes meditáció rejtélye

A Sherlock Holmes meditáció rejtélyeavagy mi is kerül a nagyító alá?

Mindenre fényt derít a híres magándetektív, Sherlock Holmes. Nincs az a gonosztevő, nincs az a bűntény és turpisság, ami le ne lepleződne előtte. Ha egyszer a figyelmébe kerül valami, az biztos hogy utánna jár, és addig nem nyugszik amíg fel nem deríti a szálakat. Hogyan kapcsolódik a híres Sherlock Holmes a meditációhoz? Nézzük!

Különböző meditációs és relaxációs technikák léteznek, de most maradjunk az alapoknál. A meditáció valójában az az állapot, amikor az elménk lecsendesedik, és az egónk, az én-ünk feloldódik a Lélek állapotában. Teljesen tudatosak vagyunk és éberek. Semmi transz, semmi hipnózis, tudatalattis utazás, vagy ilyenek. Ekkor jön képbe Sherlock Holmes, és a nagyítója!

Amikor elkezd az ember rendszeresen meditálni, akkor nemcsak hogy megnyugszik, feltöltődik és békére lel, hanem elkerülhetetlenül, szembe kerül önmagával. A rendszeres meditációval élesebbé válik a figyelme. Olyanná, mintha Sherlock Holmes nagyítóját használná. Ami eddig elkerülte a figyelmét önmagával kapcsolatban, az most egyre inkább körvonalazódik, és a felszínre jön. Ami eddig hangyányinak tűnt, az a meditáció csendjében, egyszercsak kikerülhetetlen óriássá válik. A meditációt gyakorlók bizony így válnak egyszerre „nyomozóvá” és „nyomozottá”! Na nem olyan félelmetes ez, mint amennyire elsőre hangzik.

Tagadhatatlanul is van egy jó, és egy rossz oldalunk. Kivétel nélkül mindannyiunkban. Természetesen a rosszal nem annyira szeretünk szembenézni. Jobb helye van annak a szőnyeg alatt, így könnyen besöpörjük alá, és nem is foglalkozunk vele. De azért ezek, még a szőnyeg alól is dolgoznak, és gyártják bennünk a feszültséget, indulatokat, letargiát, agressziót, bűntudatot, önbizalomhiányt. Kinél éppen mit.

A jó oldalunk viszont a rendszeres meditációval kezd ezen felülkerekedni. A meditáció sajátossága az, hogy csak úgy lehet benne fejlődni, ha az ember tudatossága, és ezáltal az önismerete is fejlődik. Enélkül nem megy. Ekkor történik az, hogy előkerülnek a szőnyeg alól a dolgok. Itt lép be Shrelock Holmes a nyomozó, aki fényt derít mindenre. Valójában itt eggyé is válik a nyomozó, és a nyomozás eleme. Ez pedig egyszemélyben bennünk ölt testet!

Mi magunk válunk a megfigyelővé, és a megfigyelté. A meditációnk és a tudatosságunk ahogy növekszik, ahogy fejlődünk, úgy fogjuk egyre jobban megoldani a bennünk lévő rejtélyeket. Sherlock Holmes módjára fogjuk kideríteni, hogy mi az, ami meggátol minket abban, hogy egy igazán elégedett, boldog, kiegyensúlyozott, meditatív életet élhessünk. A jóhír az, hogy amint ezek felszínre kerülnek, amint a nyomozói nagyító vizsgálata alá esnek, már sokkal kissebb lesz az erejük. Kevésbé tudják majd tevékenyen megkeseríteni az életünket. Legyengülnek és apróvá válnak. Ahhoz hogy végleg megszabaduljunk tőlük, ahhoz az kell , hogy továbbra is rendszeresen meditáljunk, és hagyjuk hogy Sherlock Holmes egyre intenzívebben használja azt a bizonyos nagyítóját.

Ha így teszünk, előbb-utóbb tisztaság és rend lesz a szőnyeg alatt is. Csodás napok, és igazán harmónikus élet áll majd előttünk, ami örömmel és szeretettel fog eltölteni minket is, és a velünk élőket is egyaránt.

 

A Kolostor Őre

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Így válasszunk ruhát esküvői vendégként, hogy később is tudjuk viselni Itt a május, indul az esküvőszezon. Vannak olyan évek, amikor nem is egy, ha…

További cikkek