2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Vadai Ágnes: Kezdeményezzük, hogy Orbán Viktor azonnal rendelje el Varga Judit és Rogán Antal újbóli nemzetbiztonsági átvilágítását!

Vadai Ágnes: Kezdeményezzük, hogy Orbán Viktor azonnal rendelje el Varga Judit és Rogán Antal újbóli nemzetbiztonsági átvilágítását!

Pénteken kezdődött el a súlyos korrupcióval vádolt Völner Pál és Schadl György büntetőeljárása. Az elmúlt hetekben a bűncselekmény több részlete is kiszivárgott, Varga Judit és Rogán Antal pedig egyre mélyebben belekeveredett a legfelsőbb köröket is érintő botrányba; mégsem gondolták szükségesnek, hogy a sajtó előtt tisztázzák magukat.

A Demokratikus Koalíció kezdeményezi, hogy Orbán Viktor azonnal rendelje el Varga Judit és Rogán Antal újbóli nemzetbiztonsági átvilágítását! Az újabb és újabb részletek nyilvánosságra kerülésével egyre több jel mutat arra, hogy a két miniszter nyakig benne lehet a botrányban. Völner Pál, a korrupciós hálózat egyik feltételezett feje igazságügyi államtitkárként Varga Judit jobbkeze volt, az igazságügyi miniszter mégsem érzi úgy, hogy meg kellene szólalnia. Nagy Ádám, Rogán Antal kabinetfőnöke több szállal is köthető Schadl Györgyhöz, az ügyészség mégsem érezte fontosnak beleírni a nevét a vádiratba. Ha magasrangú vezetők zsarolhatóak, az egész ország veszélyben van: a Demokratikus Koalíció szerint a magyar embereknek joguk van tudni, mit titkol Varga Judit és Rogán Antal, ezért kezdeményezzük Orbán Viktornál, hogy azonnal rendelje el az újbóli átvilágításukat.

Vadai Ágnes 

A DK frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…