2023. 10. 2. hétfő

Petra
1 EUR 390 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Ma van a Magyar Ápolók Napja – Nem sok ünnepelni valója maradt a magyar ápolóknak

DK: Ma van a Magyar Ápolók Napja – Nem sok ünnepelni valója maradt a magyar ápolóknak

Február 19-én, Kossuth Zsuzsanna születésnapján ünnepeljük a Magyar Ápolók Napját, idén azonban nem sok ünnepelni való maradt az ápolók számára. Évek óta a hátukon viszik az egész egészségügyet, éjt nappallá téve dolgoznak, hogy a legjobb tudásuk szerint ellássák a hozzájuk beérkező  rájuk bízott betegeket, miközben az Orbán-kormány gyakorlatilag teljesen semmibe veszi őket.

A Demokratikus Koalíció közössége szerint nem lehetünk elég hálásak az ápolóknak, akik nélkül már rég összeomlott volna az egészségügyi ellátórendszer. Mégis, az Orbán-rendszer mintha teljesen megfeledkezett volna róluk: kimaradtak az orvosokat megillető fizetésemelésből, gyakorlatilag éhbérért dolgoznak éjjel-nappal egy olyan időben, amikor kórházi osztályok zárnak be egymás után, a várólisták hónapokra előre betelnek, Pintér Sándor pedig minden döntésével ront egyet a már így is tragikus helyzeten.
Az Árnyékkormány szerint hazánkban is minden ápolót megillet a megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülés, és az, hogy méltó körülmények között dolgozhasson; amíg ez nem valósul meg, addig a teljes egészségügy állapota sem fog javulni. Mára az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye a tisztességes bérekre és az európai egészségügyre.

Dr. Komáromi Zoltán

A DK országgyűlési képviselője, egészségügyi árnyékminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek