2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Városházi titkok Miskolcon

 

1.    Miért maradt el az április 19-re tervezett Közgyűlés?
2.    Miért nem kapták meg a képviselők (sem) a legutóbbi zárt ülés anyagát?
3.    Mit fejlesztenek Tapolcán?


ad. 1. nem akarták az egyébként romló pozíciókat rontani az április 22-i időközi önkormányzati választásra: nincs döntés a körzet két érintett iskolája sorsáról, nem tudják, mit tegyenek a miskolci kórházzal, szigorítani akarják a szociális rendeleteket és nem jó üzenet, hogy Tapolca ügyben sincs érdemi mondanivaló (lásd később).

ad. 2. a márciusi zárt ülésen egy esetlegesen új munkahelyek létrehozását eredményező előterjesztést is tárgyalt a Közgyűlés, de még a képviselők sem vehették kezükbe az előterjesztést. Ez ütközik az érvényes SZMSZ-el, de nem zavarta a jegyzőt. Sőt, az elkészült jegyzőkönyv sem tartalmazza az előterjesztést és a konkrét szándéknyilatkozatot!
Mit titkolnak, ki elől? Hol a kampányszlogen, „Fontos nekünk!”?
ad. 3. Legnagyobb a titkolódzás Tapolca ügyben: Orbán Viktor ittjártakor elhangzott, 6 milliárd Ft-ra számíthat a Város ehhez. Azóta elfogadta a Város idei költségvetését, 5,5 md Ft-os program szerepel benne, 3,5 md EU támogatással. Elkészíttettek egy tanulmányt tavaly nyáron (több tízmillió Ft-ért, de nem hozták nyilvánosságra a mai napig) és várja a Városvezetés a pályázati kiírás megjelenését.
Nos, a napokban megnyílt, május 7-e a beadási határidő!
Két fontos dolog kiderül a felhívásból (http://ujszechenyiterv.gov.hu/doc/2636): a maximum elnyerhető támogatás 3 md Ft és az „Új termál- vagy gyógyfürdő létesítése (zöldmezős beruházás)” nem támogatható tevékenységnek számít.
Miközben Kriza Ákos programjában az szerepelt: „A tapolcai strandfürdő újjáépítését városi beruházásban kell megoldani, …”  (forrás: Élhető Miskolc 3. pont).
Mi a helyzet: Senki nem tudhatja a Városfejlesztés kft munkatársain kívül, mit terveznek Tapolcára, ugyanis a Polgármestertől e témában az alábbi választ kaptam az elkészült koncepció megismerhetősége kapcsán:
„A koncepció döntés megalapozását szolgáló információkat tartalmaz, nyilvánosságra hozatala a pályázat jelen stádiumában félrevezető információszolgáltatáshoz vezethet a tervezett fejlesztések tekintetében. Ezt a közérdeket nagyobb súlyúnak minősítem, mint az Ön fejlesztési koncepció, mint közérdekű adat megismerésére irányuló igényének teljesítéséhez fűződő közérdeket”.
Azaz: a Polgármester eldönti, mi a közérdekű adat, mi tartozik rám és mi nem.
Pontosabban mi tartozik a Város polgáraira és mi nem!
Tehát itt tartunk!

dr. Tompa Sándor                            Varga Gergő
Demokratikus Koalíció, Miskolc

 

Dr. Tompa Sándor Turistrikai attrakciófejlesztés pályázat letöltési itt!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek