2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: Strasbourgi védelemre szorul a magyar nép a saját kormánya ellen

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának ítélete alapján az Orbán-kormány újabb jogsértést követett el saját állampolgára ellen. A Bíróság szerint a magyar állam megsértette egy volt rokkantnyugdíjas magántulajdonhoz fűződő jogát, amikor annak ellenére vette el tőle a jogosultságát a rokkantnyugdíjra, hogy az egészségi állapota nem változott.

Az európai értékeket páros lábbal tipró Orbán-kormány sokadjára támadt a rokkantnyugdíjasokra: évek óta folynak a megalázó rokkantsági felülvizsgálatok, melyekben a korrupt kormány – magából kiindulva – minden rokkantnyugdíjasban csalót lát, miközben egészségkárosodott embereket nyilvánít újra munkaképesnek azért, hogy még több pénzt vehessen el tőlük.

Az Orbán-kormány magyarellenes és embertelen politikájától azonban sokakat nem képes megvédeni az Emberi Jogok Európai Bírósága, hiszen nem mindenki engedheti meg magának a strasbourgi pereskedést.

A Demokratikus Koalíció szerint történelmi értelemben is tragikus, hogy az Orbán-kormányról rendszeresen mondja ki az Emberi Jogok Európai Bírósága, hogy semmibe veszi saját állampolgárai jogait, hiszen ez azt jelenti, hogy a magyar embereket európai bíróságok kénytelenek megvédeni a magyar kormánytól. A DK szerint az a kormány, amely a magyar érdekre hivatkozva sanyargatja a leginkább rászoruló magyar embereket, szükségszerűen látványos és elkerülhetetlen bukásra van ítélve.

Niedermüller Péter
EP-képviselő DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…