2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Ajándékozzunk Bálint-napkor szexi fehérneműt?

Felmérés készült a párok ruhaajándékozási szokásairól

A magyar nők örömmel fogadják, ha ruhát kapnak ajándékba, mégis inkább ők lepik meg a partnerüket ruhaneműkkel, mintsem fordítva – derült ki a neves nemzetközi divatwebáruház legújabb kutatásából. A Bálint-napi meglepetések sztereotípiája is megdőlt: nem a szexi fehérnemű a legnépszerűbb ajándék.

A kutatásban részt vevő hölgyeknek csupán a töredéke vélekedett úgy, hogy inkább saját maga szereti megvenni a ruháit, az elsöprő többség igenis örül annak, ha a partnere egy új ruhadarabbal kedveskedik neki. Arra azonban jobb, ha ügyelnek a férfiak, hogy a kiválasztott darab stílusa passzoljon a szívük hölgyéhez, ugyanis a nők 13 százalékát mélyen érinti, ha partnere nem találja el az ízlését. A felmérés szerint a stílust érintő bakit még a mérettel kapcsolatos mellényúlásnál is nehezebben viselik a hölgyek. „Ilyen esetekben ugyanis azt feltételezheti a nő, hogy a partnere nem ismeri őt eléggé. Mindenesetre a hölgyek összességében elégedettek lehetnek, hiszen 95 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy párja többnyire eltalálja a stílusát” – mondta a felmérésre reagálva Kovács Anikó, a cég magyarországi projektmenedzsere.

A férfiak biztosra mennek, a nők meglepetésre

A férfiak szeretnek biztosra menni, ezért leginkább párjukkal együtt választják ki az ajándékba szánt ruhát, csupán a megkérdezett nők egyharmada szokta azt meglepetésként kapni. Ezzel szemben a hölgyek közel kétharmada egyedül szokott ruhát vásárolni partnerének. „A nők sokkal magabiztosabbak, ha divatcikket vásárolnak a társuknak” – összegezte az adatokat Kovács Anikó. A legtöbben valamilyen felsőrészt – pólót, inget, blúzt vagy pulóvert – szánnak ajándékba, míg a népszerűségi lista legalján a blézer, a kosztüm, a zakó és az öltöny végzett a nőknél és férfiaknál egyaránt.

Bálint-nap: a cél, hogy az ajándék örömet okozzon

A  felmérés szerint minden második magyar pár megtartja a szerelmesek ünnepét, ugyanakkor igyekeznek korlátok közé szorítani az ajándékra szánt összeget. „A Bálint-napot ünneplők 9 százaléka úgy tervezi, hogy nem fog pénzt költeni a meglepetésre, 27 százalék szeretné az erre szánt összeget 3000 forint alá szorítani, 29 százalék pedig 5000 forintnál húzza meg a határt” – mondta el Kovács Anikó. A hölgyek fele egyáltalán nem szokott ruhaneműt adni vagy kapni a szerelemesek ünnepén. Egy Bálint-napi sztereotípia is megdőlt: azok között ugyanis, akik szoktak ruhafélét ajándékozni, általában nem a szexi fehérnemű a befutó. A legtöbben olyan ruhadarabot választanak ajándékba, amelyről pontosan tudják, hogy azzal örömet okozhatnak a szerettüknek.

A felmérés hátteréről:

A cég több mint 2000 fő online megkérdezésével végzett kutatást a párok ruhaajándékozási szokásaival kapcsolatban. Az adatfelvétel 2015. február 2-9. között zajlott. A nem reprezentatív felmérés eredményei több mint 2000 magyar hölgy válaszain alapulnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…