2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Ha Ausztria a „labor”, akkor kövessük őket a válságkezelésben is!

Orbán Viktor elmondása szerint Ausztriát tekinti labornak és követendő példának, rájuk hivatkozott akkor is, amikor pánikszerűen leállította az országot. A miniszterelnök azonban hazudik, a magyar kormány a töredékét sem vezette be azoknak az intézkedéseknek, amelyekkel az osztrákok képesek megvédeni a munkahelyeket, vállalkozásokat, családokat. A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a magyar kormány kövesse Ausztriát a válság gazdasági és szociális kezelésében is!

  • Fizesse ki a részmunkaidőben foglalkoztatott dolgozók bérének 90%-át!
  • Fizessen vissza nem térítendő újrakezdési támogatást azoknak a munkanélkülivé váltaknak, akik a válság miatt csak a korábbinál rosszabbul fizető munkahelyen tudtak elhelyezkedni!
  • Fizessen vissza nem térítendő, havi támogatást a nehéz helyzetbe került kis és középvállalkozásoknak és egyéni vállalkozóknak!
  • Hozzon létre koronavírus segélyalapot, amelyből a lezárással közvetlenül ellehetetlenített vállalkozások sürgős, vissza nem térítendő támogatást kapnak a fix költségeikre és megkapják az igazoltan kieső bevételeik 80%-át!
  • Támogassa a nehéz helyzetben lévő családokat a fenti támogatásokon túl gyermekenként havi 100 euróval, azaz 36000 forinttal!

Ausztria 18 ezer milliárd forintnak megfelelő eurót költ a gazdaság, az emberek és a családok támogatására, a magyar kormány ehhez mérten szinte semmit. Ha Ausztria a „labor”, akkor kövessük őket a válságkezelésben is!

dr. Molnár Csaba
A DK ügyvezető alelnöke, EP-delegációvezetője, az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…