2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Fideszt továbbra sem érdekli a lyukói magyarok segélykiáltása

125 lyukói telektulajdonos levélben kért segítséget Fidesztől, hiába. A lyukóvölgyi valóságot bemutató írást még februárban küldték el a kormánypárt miskolci vezető politikusainak, választ azóta sem kaptak.
Miután se Kriza Ákos polgármester, se Sebestyén László akkori országgyűlési képviselő, se Benczés Miklós önkormányzati képviselő nem válaszolt a segélykérésre, a levelet aláírók Jakab Pétert keresték meg, erről maga a politikus számolt be keddi sajtótájékoztatóján. A Jobbik önkormányzati képviselője elmondta: a pintéri kijelentést, miszerint Magyarországon rend van, több mint száz lyukói cáfolja. Mint levelükben írják, az elmúlt években betelepített családok pokollá teszik az életüket: a gyerekeket lopni küldik, komplett házakat bontanak el, nem fizetnek a közüzemi szolgáltatásokért, mélyszegénységük ellenére mélynyomós hifi berendezésekkel lármázzák fel a vidéket. Eközben a rendőrök erélyes fellépés helyett sokszor a sértetteket kérik számon az intézkedéskérésért.

Jakab Péter szerint a Fidesz a rendőrséget pénzbehajtóvá degradálta, akik éppen ezért azokkal szemben intézkednek, akik hajlandóak kifizetni a büntetést. A lyukói mélyigénytelenek nem ilyenek, köszönhetően annak, hogy a Fidesz és az MSZP a törvények fölé helyezte őket. A politikus emlékeztetett, rendteremtés helyett mindkét párt 150 milliós felzárkóztató programot szavazott meg a renitensek számára, így amíg ők váltják egymást a hatalomban, a helyzet csak romlani fog. Jakab Péter jelezte: a Jobbik a közeljövőben újabb törvényszembesítő bejárásra fog indulni a városrészben. Hozzátette ugyanakkor azt is, ha a törvénytisztelő lakosság valódi változást akar, akkor az önkormányzati választásokon lehetővé teszik, hogy a Jobbik ne ellenzékből küzdjön a rendért, hanem a városvezetők eszköztárával tehesse élhetővé Miskolcot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek