2023. 09. 26. kedd

Jusztina
1 EUR 389 HUF
1 GBP 447 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Hűha! Íme, a tehetséges fiatal, aki Magyarországot képviseli Amszterdamban

Hűha! Íme, a tehetséges fiatal, aki Magyarországot képviseli Amszterdamban

Batári Zsombor nyerte az első magyar Red Bull Doodle Art versenyt

 A zsűritagok egyöntetű döntése alapján a 30 éves Batári Zsombor nyerte a Red Bull Doodle Art rajzpályázat első magyarországi döntőjét. A fiatal tehetség az amszterdami világdöntőn képviseli majd hazánkat május végén.

 

Látványos alkotások és meglepően szűk eszköztár: ez jellemzi a Red Bull Doodle Art nemzetközi pályázatát, amelynél papír, toll és művész találkozásából születnek emlékezetes pályamunkák. A több mint tíz éve életre hívott verseny először érkezett Magyarországra. A több mint 500 pályamű közül a legjobb harmincat ismerhette meg április 13-án, csütörtök délután az Akvárium Klubba látogató közönség.

 

Az innovatív rajzpályázat célja az volt, hogy az iskolai füzetrajzok stílusát idéző művészeti alkotások szülessenek, amelyek túllépnek a puritán formátum határain és valóban szemet gyönyörködtető élményt nyújtanak. A kreatív diákok és művészek papír- és digitális formában egyaránt megmutathatták, miért érdemesek arra, hogy a verseny nyertesévé váljanak. A zsűri – azaz Lil Frakk előadóművész, Törőcsik Dani tetoválóművész, Brunszkó László illusztrátor, valamint Maróy Krisztina, a GLAMOUR és Hering András, a Refresher főszerkesztője – egybehangzó döntése alapján a győztes Batári Zsombor lett.

 

„Nem hittem, hogy lesz valaha egy verseny, ahol füzetrajzot kell készíteni, de ezt nagyon szerettem, jó lehetőségnek gondoltam” – osztotta meg gondolatait Batári Zsombor, a verseny magyarországi győztese. „Nem latolgatok esélyeket, igyekszem a stílusomhoz hűen elvégezni a feladatot. Lesz segítségem is; egy olyan ember, aki a szakmában nagy elismerésnek örvend, amit szintén nem lehet zsebre tenni.”

 

A verseny következő etapjában, az art collab időszakban Zsombort és a többi ország kiválóságait egy kanadai mentor, Scott Martin illusztrátor/designer készíti fel a nemzetközi döntőre. Végül egy háromnapos workshoppal egybekötött világdöntőn 61 ország NFT alkotása lesz megtekinthető a hollandiai Amszterdamban. A győzedelmeskedő művész nyereménye ezen felül, hogy egy kollaborációba kezdhet a már említett mentorral.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek