2023. 11. 29. szerda

Taksony
1 EUR 380 HUF
1 GBP 438 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Demokratikus Koalíció: Végigtelefonáltuk az állami meddőségi klinikákat szabad időpontról érdeklődve, az eredmény lesújtó

Demokratikus Koalíció: Végigtelefonáltuk az állami meddőségi klinikákat szabad időpontról érdeklődve, az eredmény lesújtó

Régóta tudjuk, hogy az Orbán-kormány hibájából mára olyan hosszúra nőttek a várólisták a magyar kórházakban, hogy egy-egy kezelésre is hónapokat kell várni.

Ezért kíváncsiak lettünk, hogy a meddőségi klinikákban vajon mi lehet a helyzet, ha már a magát családbarátnak nevező kormány államosítással rájuk tette a kezét. Az eredmény lesújtó: a budapesti Róbert Károly Meddőségi Centrumba januárra, a Forgács Intézetbe február-március környékére, a Szegedi Egyetem Reprodukciós Intézetébe áprilisra tudnak legkorábban időpontot adni első konzultációra.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány cserben hagyta a meddő párokat a klinikák államosításával. A babaváró hitel, a csok eltörlése, a meddőségi ellátás szétverése mind azt bizonyítják, hogy Orbán Viktort a valóságban egyáltalán nem érdeklik a családok. Ha a fideszes többség elfogadta volna a DK javaslatát, amely az első gyermek megszületéséig finanszírozná a lombikot, és kötelezővé tenné a genetikai vizsgálatot, akkor sokkal sikeresebbek lennének a kezelések, és a várólisták is csökkennének. A kétharmad azonban leszavazta a javaslatot, sok ezer magyartól elvéve így a lehetőséget, hogy családdá válhassanak.

Földi Judit
A DK országgyűlési képviselője, elnökségi tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek