2022. 01. 28. péntek

Károly, Karola
1 EUR 358 HUF
1 GBP 431 HUF

VI.Ősfafesztivál Bükkábrányban

Jó ebédhez szólta a nóta, vendégül látták a falut babgulyással, majd a délutáni programokon szórakozhatott a település és a vendégek apraja-nagyja, voltak itt zenészek, énekesek, kórusok a színpadon, pankrátorok, árusok, rodeó bika a rendezvény helyszínén.

 

Szalai Szabolcs polgármester, nyitotta meg a VI. Ősfa fesztivált Bükkábrányban: “Iskolás korba lépett a fesztiválunk – mondta – hiszen az idei a hatodik. Az elmúlt évben mintegy 5000 ember látogatott ki hozzánk, ezt az idén bizonyára fölülmúljuk, hála az időjárásnak és a gazdag programnak. Kapcsolódunk az elmúlt évben 30. éve működő bányához is, amelynek hálásak vagyunk, hiszen több száz munkahelyet biztosít. Így a gyermekeknek indított rajzversenyünk is ehhez kapcsolódik.”

Természetesen a rendezvény vendége volt Tállai András miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője is, aki azzal kezdte mondandóját, hogy milyen ügyesen kapcsolta össze a falu vezetése a 2007-ben itt megtalált mocsári ciprusokat, a tulajdonképpeni falunappal, így plusz értéket is kapott a rendezvény. Azt is előrevetítette, hogy dolgoznak azon közösen a polgármesterrel, hogy egy ősfa visszakerülhessen a lelőhelyére, azaz Bükkábrányba. Fontosnak tartotta megjegyezni, hogy milyen sokat köszönhet a falu a bányának, nem csupán munkahelyteremtés és iparűzési adó szempontjából, hanem a kulturális hagyományok, értékek megőrzésével is.

 

A rajzverseny értékelése után – amelyre több mint 100 pályamű érkezett – már csak a szórakozásé maradt a szombati fesztivál.

OBE-OL

További képek a galériában…

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum