2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
Temetőben tartanak koncertet a magyar zenészek

Temetőben tartanak koncertet a magyar zenészek

Temetőben tartanak koncertet a magyar zenészekAz idén június 14-én, vasárnap már ötödik alkalommal várja a közönséget a Csend Napja népszerű kulturális programjaival a Fiumei úti Sírkertbe.

 Grafikai kiállítást, kórusmuzsikát, gyermekműsort, megzenésített verseket, komolyzenei hangversenyt és St Martin Lelkek érintése című koncertjét kínálják a látogatóknak amellett, hogy óránként indulnak temetői séták és egész nap nyitva lesz a Kegyeleti Múzeum is.

Öt évvel ezelőtt még rendhagyónak számított az Intézet kezdeményezése, hogy a fővárosiakat nem csak a kegyelet óráiban várja a nemzeti sírkertbe. Mára azonban megszokottá és népszerűvé vált a lehetőség, hogy a tanév végén, a nyár kezdetén ezzel a kulturális ünneppel tisztelegjenek nemzeti nagyságaink emléke előtt.

A hazai és nemzetközi fesztiválokon is kiemelkedő sikereket elért fővárosi Veres Pálné Gimnázium kórusának hangversenyével veszi kezdetét az egész napos kulturális ünnep a Deák Mauzóleum előtt felállítandó színpadon.

Ezt követően a Dél-Dunántúl nagyszerű zenepedagógusa, Figura Ede várja a kicsinyeket zenés, irodalmi feldolgozásokat is tartalmazó műsorával. Kora délután az etno-kamarazene egyik legjobb hazai művelője, a középkori dallamvilágot az irodalommal ötvöző Kosbor Trió ad koncertet. Műsorukban megzenésített Radnóti versek is szerepelnek, ezek előadásával emlékeznek a program szervezői a költő 100. születésnapjára. Partnerük a színpadon a kolozsvári születésű népdalénekes, Horváti Kata lesz.

A grafikai pályázat eredményhirdetését a Váci Szimfonikus Zenekar tagjaiból álló kamaraegyüttes fellépése gazdagítja. A teljes zenekar 18.00 órától lép színpadra, hogy a Csend Napja sztárvendégét, St Martint kísérje. A pánsíp és szaxofon legnépszerűbb hazai előadója külön erre az alkalomra összeállított koncertjének a Lelkek érintése címet adta. Saját zenekarának tagjaival és rendszeres partnereivel, a váci szimfonikusokkal különleges hangzást, felejthetetlen élményt ígér közönségének.

A séták és programok fáradalmait teaházban pihenhetik ki a látogatók. Ezért az egy szolgáltatásért kell fizetni, a kultúrtörténeti sétákra induló kisvonatokat, a múzeumot és a színpadi programokat ingyenesen látogathatják a fővárosiak.
forrás: www.zene.hu

 
Temetőben tartanak koncertet a magyar zenészek

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Apassionata – Musical Night
Mahó Andrea & Nagy Sándor & Serbán Attila Örömmel jelentjük be, hogy elindult az országjáró Apassionata musical koncert, ahol Mahó Andrea, …
ZSÖK PROGRAMAJÁNLÓ
2023. március 25. – április 2. Egy kis esti fizika – Dittrich Ernő: Mit tehetsz te a klímaváltozás ellen? március 27. 19.00 Művészetek és Irodalo…
Nem túlzás kijelenteni: a hazai küldeményművészet történetébe Miskolc már több mint negyedszázada beírta a nevét. E művészettörténeti tény mozzanatait…

További cikkek