2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Újabb munkahelyek Szikszón

 

Pénteken adtunk arról hírt, hogy Szikszón a közeljövőben beruház a Hell tulajdonosa a Candy Globe Kft, s Füzesséry József polgármester már akkor elárulta, hogy megérkeztek a gépek a kisváros másik új befektetőjéhez is.

 


Ma pedig föllebbent a fátyol, s a délelőtti sajtótájékoztatón megerősítették, hogy első európai üzemét itt építi fel a szingapúri Patec cég. A szingapúri cég, – a tulajdonos tájékoztatása alapján – azért döntött a magyarországi beruházás mellett, mert közelebb kíván kerülni európai megrendelőihez. A cég megvizsgált több helyszínt, így lengyel, szlovák és cseh területeken is jártak, miként több magyarországi településen is, de legjobban a szikszói környezet tetszett.

A tervek szerint az 5-8 millió eurós beruházás az év végén, vagy a jövő év elején termel majd teljes kapacitással – mondta Michael Wee, a Patec tulajdonosa Szikszón

A cég magyarországi leányvállalata, autógyáraknak – főleg a Peugeot-nak, a Hondának, a Toyotának, a Wolksvagen-nek, – és motorkerékpárgyáraknak gyárt majd préselt acél alkatrészeket. Az üzem a tervek szerint hetven embernek ad majd munkát, ami később 150-re bővülhet.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A lakás beltéri világítása
A lakás világítótesteinek kiválasztásakor számtalan különféle szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért a beltéri lámpák választéka is igen széles…