2023. 11. 29. szerda

Taksony
1 EUR 380 HUF
1 GBP 438 HUF

150 éves az óvoda, ahol először alkalmaztak óvóbácsit

Putnok első saját tulajdonú óvodája idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját. A város polgármestere, Tamás Barnabás ennek tiszteletére fát ültetett az óvodásokkal.

Az óvoda alapítását gróf Serényi László kezdeményezte, amelyet 1968. június 28-án fogadtak el. Az óvoda még ez év nyarán megkezdte működését, Magyarország első óvóbácsijával Rettinger Ivánnal (Rémessi Iván).

Az intézmény az 1920-as években költözött jelenlegi helyére, az egykori kaszinó épületébe. 1995-ben az óvodát közös irányítás alá vonták a város másik óvodájával. Azóta a Soldos Emilia nevet viseli.

Jelenleg a Putnoki Soldos Emilia Óvoda és Bölcsőde a köznevelési rendszer szakmailag önálló nevelési intézménye, melynek óvodája, telephelye, tagintézménye és bölcsődéje közös igazgatású oktatási intézmény, amely 14 gyermekcsoporttal működik. Fenntartója Putnok Város Önkormányzata. Vezetője Elek – Nagy Anikó, aki immáron negyedik ciklusában látja el feladatait.

A közelmúltban számtalan felújításon átesett, teljesen korszerűsített óvodában 2002-től gyermekalapítvány is működik.

Filep Dávid

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek