2024. 05. 27. hétfő

Hella
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

IV.Nemzetközi Filmfesztivál Gödöllőn

Három napon át várta színes programokkal az érdeklődőket a IV. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál és a hozzá kapcsolódó Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok a hétvégén.

A rendezvény első napja hagyományosan diáknap volt, szombaton és vasárnap pedig a családokat várták a bemutatókkal, előadásokkal és koncertekkel tarkított rendezvényen, aminek idén is része volt a Varázslatos Magyarország szabadtéri fotókiállítást, a Trash Art Magyarország kültéri hulladék-szobor kiállítás, valamint a Jam for Nature zenei tehetségkutató.

A filmszakmai gálára szombaton délután került sor, a fesztivál fődíját Szendőfi Balázs Hegyek-völgyek halai: a vizek bárányai és farkasai című alkotása nyerte, Gödöllő Város különdíját pedig Molnár Attila Dávid Üzenet a palackban című filmje. A kapcsolódó rendezvények díjátadására vasárnap került sor, a „Zenél a város” koncerttel, amin Grünvald László, a Talamba ütőegyüttes tagja által összefogott produkcióként a városi iskolák kórusai, és a művészeti csoportok tagjai léptek színpadra. Vasárnap hirdették ki a „Szavazz az Alsóparki kedvencekre” játék győzteseit is. Ennek eredményeképpen az Állatkerti örökbefogadó szülő programban vesz részt Vizy Panna, aki emlős kategóriában a vörös mókust Mogyorónak, Dolányi Péter Flórián, aki a madár kategóriában a macskabaglyot Okoskának nevezte el; Végh Veronika, aki a vízi élőlények közül a mocsári teknősnek Lomha és Wodraschke Júlia, aki az ízeltlábú kategóriában a katicabogárnak Pöttöm nevet adta. A szervezők a játékban résztvevők közt családi állatkerti belépőket is kisorsoltak, amiket Kocsis Jácint és Vencel Nóra, Krojdla Gergely, Sebestyén Róbert és Csorbai Attila nyerték. Ugyanekkor ismertették a Gödöllő Fája 2018 szavazás eredményét: a város a királyi kastély juharlevelű platánját nevezi a Magyarország Fája versenyre.

Szolgalat.com

Fotó:OBE

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek