2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
Mackó-ünnep

Mackó-ünnep

Mackó-ünnepKi ne ismerné Gabi macit, a Miskolci Állatkert nagy kedvencét, egyik legrégebbi lakónkat? Az akkor alig egyéves barnamedve 1987-ben Nyíregyházáról került a vadasparkba. Sok éven át szűk beton-vasrácsos helyén éldegélt, amit csak 2004-ben sikerült kibővíteni egy tágas, erdős-füves kifutóval.


Ez év tavaszán megváltozott Gabi maci viselkedése. Az állatkert dolgozói évről-évre megszokták, hogy Gabi tavasszal 1-2 hónapra visszavonul, még a legfinomabb falatokkal sem lehet kicsalni a belső betonkuckóból. Idén nem csupán elnyúlt ez az időszak, hanem Gabi passzivitása és lassú mozgása már mozgásszervi problémákat, fájdalmakat sejtet. Az óvatos gyógyszeres kezelés, a vitamingazdag táplálás ideig-óráig csökkenthetik a tüneteket – ám az öregedési folyamat vissza már nem fordítható.

Gabi tiszteletére, és minden hazai ragadozó emlős védelme jegyében rendezte meg a Miskolci Állatkert június 6-án, szombaton a Mackó Ünnep elnevezésű egész napos programot, mely a nemzetközi „Éljünk Együtt” Európai Ragadozókért Kampány keretében zajlott. Ezen napon a játékmackójukkal érkező gyerekek 20 Ft-os belépővel látogathatták a Miskolci Állatkertet! A viseltesebb mackókat a macireparáló műhely elsősegélyben részesítette, és arcfestő segítségével ragadozók bőrébe bújhattak a gyermekek. A mézes-áfonyás programok mellett a nap főszereplője természetesen Gabi maci volt, akinek az állatkert dolgozói egy tortával kedveskedtek.

 

 

Mackó-ünnep Mackó-ünnep

Mackó-ünnep Mackó-ünnep

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A 2024.04.15. napján "Rákkeltő méreg ömlött a Salgó patakba" címmel közöltünk cikket, amelyben valótlanul állítottuk, hogy "Legfrissebb méréseink bizo…
Egy ZSEBKENDŐNYI kert is elég
Egy zsebkendőnyi kertdarab is elég, ha tenni akarunk magunkért és az élővilágért - A Magyar Természetvédők Szövetségének A mi sokszínű kertünk kampány…

További cikkek